Politika

MARTINOVIĆ: Jurišnici DF-a uzaludno pokušavaju da pretvore poraz u pobjedu

martinovic
- Jurišnici Demokratskog fronta ne odustaju od naopakih teza u uzaludnom pokušaju da poraz njihovog predsjedničkog kandidata pretvore u imaginarnu pobjedu, saopšto je Jovan Martinović poslanik DPS-a.

 MARTINOVIĆ: Jurišnici DF-a uzaludno pokušavaju da pretvore poraz u pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Kako smatra Martinović, Milan Knežević, uprkos tome što uporno tvrdi da je Miodrag Lekić pobjednik predsjedničkih izbora, traži da izbori budu poništeni.

- Takva logika je potpuno očekivana i sasvim u skladu sa Kneževićevim političkim iskustvom koji je prije tri dana ušao u politiku, prekjuče napustio matičnu partiju, juče ušao u DF, a danas formira novu stranku. Kao i ova naopaka teza, sve ostale iznijete u njegovom „Danu“ imaju težinu taman koliko i Kneževićeva politička lojalnost i dosljednost. U svom političkom sljepilu propušta da vidi da je DPS podržala političko i pravno rasvjetljavanje afere „Snimak“ koju su oni konstruisali, a da upravo on i njegovi trenutni, sjutra možda već bivši, saradnici izbjegavaju razgovor na tu temu u Skupštini Crne Gore. Jednako ne vidi da je DPS jedna od rijetkih partija u Evropi koja je i u vremenu teške krize osvojila, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, najveće povjerenje birača. Dok god mi u njegovoj iskrivljenoj mašti padamo, u realnom svijetu će se dešavati potpuno suprotno, a DPS će ispuniti očekivanja ukupne javnosti koja se odnose na povećanje kvaliteta života svih građana Crne Gore, kaže Martinović..

Kako je dodao, njegov trenutni stranački kolega i smijenjeni šef izbornog štaba poraženog Miodraga Lekića Goran Danilović danas je vrlo jasno otkrio ono na što DPS godinama upozorava – on i njegova stranka su samo retorički zagovornici evropskog puta Crne Gore.

- Njegove i izjave njegovih kolega posljednjih sedmica jasno razotkrivaju suštinu njihove politike – zaustavljanje evropskih i NATO integracija države, narušavanje regionalnih odnosa, poništavanje dostignutih demokratskih i civilizacijskih vrijednosti crnogorskog društva i tekovina 21. maja 2006. godine. Prije nego što Danilović naredni put sjedne pred kompjuter i odluči da vodi politiku preko fejsbuka, treba da zna da su potvrđene pobjede činjenice, kojima ne treba nikakva odbrana i pojašnjavanje, što on svakodnevno bezuspješno radi. Brojke su neumoljive i govore same za sebe. Fascinantna je i njegova dugogodišnja opsesija svakim gestom i pokretom predsjednika DPS Mila Đukanovića. Da ga relaksiramo – da, DPS ide naprijed, za raziliku od DF-a, čiji se lideri polomiše od guranja i razmicanja unazad i u stranu. To je Danilović najbolje osjetio na svojoj koži.

Sve poruke koje su ovih dana uputili međunarodnoj zajednici i njenim zvaničnicima imaju samo jedan cilj – narušavanje stečenog ugleda Crne Gore. Kao i svi prethodni pokušaji, i ovaj je unaprijed osuđen na propast jer su svi, pa i Knežević i Danilović, svjesni da za njihove poraze nijesu odgovorni ni DPS, ni Evropa, ni svijet, već isključivo nesposobnost DF-a, na političkom terenu, zaključio je Martinović.

Portal Analitika