Društvo

Dan otvorenih vrata crnogorskog notarijata

25notariok
N
otarska komora Crne Gore, povodom druge godišnjice osnivanja, organizuje “Dan otvorenih vrata crnogorskog notarijata”. U ponedjeljak, 29. aprila, notarske kancelarije širom Crne Gore zainteresovanim će građanima pružati besplatne pravne savjete.

Dan otvorenih vrata crnogorskog notarijata
Portal AnalitikaIzvor

Cilj Dana otvorenih vrata je da se građanima približe notarske usluge, od kojih može zavisiti stepen njihove pravne sigurnosti u različitim situacijama.

“Pozivamo građane koji imaju pitanja i dileme koja se tiču sticanja, prenosa, ograničavanja i prestanka prava svojine i drugih stvarnih prava na nepokretnostima,  njihovog  upisa u katastar nepokretosti i druge javne registre, pitanja vezana za postupak raspravljanja zaostavštine, kao i druga pitanja  imovinskopravnog, nasljednopravnog, porodičnopravnog, privrednopravnog karaktera, a iz oblasti pravnog djelovanja Notara, da u ponedeljak, posjete najbližu notarsku kancelariju, gdje će dobiti besplatni pravni savjet, navodi se u saopštenju predsjednice Notarske komore Tanje Čepić.

U četrnaest gradova Crne Gore rade četrdeset dvije notarske kancelarije. Institucija notarijata u Crnoj Gori uvedena je prije dvije godine.

foto: pressrs.ba

 

Portal Analitika