Abiznis

RAĐENOVIĆ: U Budvi se neće tolerisati siva ekonomija

2504-Radjenovic
P
redsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović nakon druge sjednice Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone kazao je da će Opština kroz inspekcijski nadzor biti „odlučna“ u suzbijanju sive ekonomije.

RAĐENOVIĆ: U Budvi se neće tolerisati siva ekonomija
Portal AnalitikaIzvor

Rađenović je izjavio da se sjednicama „uredno odazivaju svi relevantni subjekti“ od opštinskih i državnih institucija do privrednih subjekata.

On je kazao da se na današnjoj sjednici raspravljalo o nekoliko tema, među kojima je izdvojio aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije, kao i komunalne probleme sa kojima se suočava grad Budva i načine njihovih rješenja.

Predsjednik Opštine Budva rekao je da će planirane aktivnosti prije svega zavisiti od efikasne koordinacije opštinskih organa sa organima Morskog dobra i Državne uprave i to u dijelu izdavanja odobrenja za rad i rješenja o lokaciji, kao i inicijalnih dokumenata o korišćenju privremenih lokacija.

Rađenović je poručio svim sugrađanima da budu ažurni i izvade odobrenja za rad, jer se „neće tolerisati model da je neko počeo zakonsku proceduru“ već će se ove godine „insistirati na cjelokupnom završetku upravne procedure da bi neko obavljao svoju poslovnu djelatnost“.

On je naglasio da će sve inspekcijske službe od danas „koordinirani rad sa ciljem regulisanja“ rada privremenih lokacija i objekata i da se neće čekati početak sezone.

Prvi čovjek Budve kazao je da će ove godine „službe koje se bave pitanjem uređenja ulica, postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije, zaprašivanjem protiv insekata“ će ove godine ažurno obaviti svoj dio posla. On je konstatovao da ke stanje u „snadbijevanju vodom i električnom energijom sve spremno za turističku sezonu“.

Rađenović je zaključio da se sve aktivnosti rade u cilju unapređenja turističke sezone, koja će prema očekivanju predsjednika Opštine Budva, biti „dobro posjećena“.

 

Portal Analitika