Politika

KNEŽEVIĆ: Novi protest ako odbiju dijalog

knezevicmilan
Ukoliko vladajuće partije odbiju dijalog o uslovima pod kojima bi bili raspisani izbori, uslijediće novi protesti i produbljivanje institucionalne krize u Crnoj Gori“, kazao je u intervjuu za Dan poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Novi protest ako odbiju dijalog
Portal AnalitikaIzvor

Po njegovim riječima, „rezultati parlamentarnih i pokradenih predsjedničkih izbora pokazali su da se Demokratska partija socijalista nalazi u nezaustavljivom padu, jer prvi put nakon 2001. godine nije osvojila većinu“.

Težina poraza je, smatra Knežević, još evidentnija imajući u vidu da je „afera Snimak“ razobličila mehanizam izborne krađe na osnovu kojeg je DPS obezbijedio pet-šest mandata. Iz ovoga podviga, kako je dodao, proizilazi jasna poruka crnogorskoj javnosti da sem uprkos svim zloupotrebama, ova partija nalazi na 30 mandata, „što predstavlja najgori izborni rezultat DPS-a i dokaz o njegovom sveopštem urušavanju“.

„Svakome u Crnoj Gori je jasno da je na predsjedničkim izborima pobijedio Miodrag Lekić. Imajući u vidu zloupotrebe u biračkom spisku, nemogućnost glasanja sa starim ličnim kartama, kao i izborne mahinacije na sam dan izbora, pobjeda Miodraga Lekića predstavlja podvig i početak demokratskih promjena u Crnoj Gori. Zbog svega navedenog, Demokratski front, čiji je predsjednik Miodrag Lekić, ali i svi drugi istinski opozicioni subjekti, civilni sektor, slobodnomisleći intelektualci, polažu najvažniji ispit u savremenoj parlamentarnoj crnogorskon istoriji, a to je odbrana našeg izbornog rezultata“, kazao je Knežević.

Portal Analitika