Fudbal

LŠ: Potop Reala, četiri gola Levandovskog za slavlje Dortmunda!

LevandovskiMasinerija
J
oš jedna noć za zaborav španskog fudbala! Nakon debakla Barselone od Bajerna, ništa bolje nije prošao ni Real Madrid u Dortmundu. Borusija je u prvom meču polufinala deklasirala ''kraljevski klub'' 4:1, i to uz četiri gola nevjerovatnog Roberta Levandovskog! Kako sada stvari stoje, na ''Vembliju'' 25. maja, najvjerovatnije ćemo gledati njemačko finale!

LŠ: Potop Reala, četiri gola Levandovskog za slavlje Dortmunda!
Portal AnalitikaIzvor

Levandovski je već u osmom minutu donio vođstvo Borusiji! Asistirao je Gece sa lijevog boka, Levandovski je samo ispružio nogu, dovoljno da preusmjeri loptu u mrežu. Real je do prve prilike da uputi udarac ka golu došao iz slobodnog udarca sredinom poluvremena, uradio je to Kristijano Ronaldo, ali je Vajdenfeler dobro reagovao. Pored brojnih pokušaja domaćina, Real je u finišu prvog dijela iskoristio kiks Humelsa za 1:1. On je praktično servirao gostima situaciju "2 na 1", koju je Ronaldo iskoristio da plasira loptu u nebranjenu mrežu. To je bio rezultat nakon 45 minuta, a u nastavku pravi potop Madriđana u režiji Roberta Levandovskog.

Poslije samo pet minuta nastavka Poljak je pogodio za 2:1! Bio je na liniji tik ispred ofsajd zamke, okrenuo se i plasirao dok je Varane tražio ofsajd. Levandovskom nije mnogo trebalo da postigne deveti gol u 11. meču Lige šampiona ove sezone! Okrenuo je Pepea i zakucao loptu iznad Lopeza za 3:1, a u 66. minutu nevjerovatni Levandovski postigao je i četvrti gol, ovaj put sa bijele tačke! Alonso je sa leđa srušio Rojsa u šesnaestercu, a napadač Borusije bio je precizan sa bijele tačke. Murinjo je uveo i Kaku i Benzemu, ali je ostalo ogromnih 4:1 za Dortmund!

Sljedeće neđelje mečevi se sele u Španiju, ali nakon prvih duela smiješi nam se finale Bajern - Dortmund.

Portal Analitika