Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • ĐUKANOVIĆ: Vlada želi da sačuva niske poreske stope, pitanje PDV-a nije gotova činjenica (VIDEO)

ĐUKANOVIĆ: Vlada želi da sačuva niske poreske stope, pitanje PDV-a nije gotova činjenica (VIDEO)

1204milook
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je da Vlada želi da sačuva niske poreske stope a da ukoliko do povećanja dođe ono će, kako ističe biti privremeno. Đukanović je, na Festivalu nekretnina i investicija (FREI) u Miločeru, kazao da sa pitanjem PDV-a ne treba baratati kao sa gotovom činjenicom. Iz Vlade je ranije najavljena mogućnost povećanja stope PDV-a, sa 17 na 19 odsto

ĐUKANOVIĆ: Vlada želi da sačuva niske poreske stope, pitanje PDV-a nije gotova činjenica (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Vlada Crne Gore želi da sačuva niske poreske stope, a ukuoliko bude morala da ih poveća uradiće to privremeno, kako bi izbjegla opasnost od ozbiljnih finansijskih problema. Pitanje PDV-a još nije bilo, ali će biti na dnevnom redu Vlade. Ne treba o tome da barate kao sa gotovom činjenicom. Jer, sve što sam do sada pročitao o tome, ljudi su govorili o mogućnosti povećanja - kazao je premijer Đukanović novinarima, nakon učešća u radu Festivala nekretnina i investicija.

Đukanović je naveo da se Vlada intenzivno bavi temom finansijske konsolidacije i da je za sada izbjegnuto povećanje poreske stope.
On je dodao da su niske poreske stope bile najtačniji dio objašnjenja, zašto su investitori tako intenzivno dolazili u Crnu Goru.
- Zbog toga želimo da sačuvamo niske poreske stope. Ako se bude moralo posegnuti za nekim povećanjem, posegnućemo onako kako je to uradila čitava Evropa, vjerovatno vrlo privremeno, da izbjegnemo opasnosti od ozbiljnijih finannsijskih problema i da stvorimo uslove za, punu funansijsku stabilnost - rekao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje o prodaji akcija u Prvoj banci, on je kazao da je želio da jedno svoje vlasništvo pretvori u drugu formu.
On je kazao da vjeruje da je veoma precizno razdvajao „vrijeme kada je bio u vlasti, od onog kada nije bio u vlasti i kada se bavio biznisom”.
- Pošto sam sada ponovo u vlasti, uradio sam ono što je bila moja obaveza, a to je prenijeti ovlašćenja na drugo lice i na taj način, eliminisao konflikt interesa, pa otišao i korak dalje - pojasnio je Đukanović.
Odovajući da li će prodati Global Montenegro, on je rekao da je to moguće, čim se nađe dobar partner.
- Danas kada je ovakvo stanje na globalnom ekonomskom tržištu i kada je realan pad tražnje za gradnju tih smještajnih jedinica u Crnoj Gori, svjesni da postoje mnogo atraktivniji lokaliteti, koji će sigurno mnogo biti predmet tražnje od ovog lokaliteta, opedijelili smo se da tu nekretninu prodamo - pojasnio je Đukanović

>


Portal Analitika