Društvo

RADOJIČIĆ: RTCG mi nije uplaćivala radni staž 27 godina

miljica

Dugogodišnji scenarista, pisac i komentator Javnog servisa Mihailo Radojičić, kazao je da mu Javni servis nije uplaćivao radni staž 27 godina. Radojičić navodi da je to otkrio prilikom obraćanja fonu PIO, kada je htio da reguliše svoja prava po osnovu radnog odnosa.

RADOJIČIĆ: RTCG mi nije uplaćivala radni staž 27 godina
Portal AnalitikaIzvor

- Radojičić je prije mjesec sporazumno raskinuo radni odnos sa TVCG nakon 38 godina rada. Kada se obratio fondu PIO da reguliše svoja prava po sonovu radnog odnosa, ispostavilo se da TVCG svom jedinom komentatoru u Informativno političkom programu, nije uplaćivala radni staž 27. god – navodi se u saopštenju koje je Radojičić dostavio Portalu Analitika.

Dalje se navodi da je devedesetih, „u vrijeme ratnohuškačke programske politike RTCG, kojoj se Radojičić profesionalno suprotstavio”, bez zvanično uručenog rješenja prestao njegov radni odnos i praktično je, kako se ističe, najuren iz televizije.

- Revoltirani njegovim antiratnim stavom, nadležni u RTCG prekrižili su mu sve radne godine od 1986. Tek 1998. Osnovni sud u Podgorici ga je vratio na posao uz obrazloženje da je jednostrani raskid radnog odnosa od strane RTCG neosnovan uz argumentaciju da je izvršena diskriminacija po osnovu prava na rad – navodi se u saopštenju.

Radojičić naglašava da je bez obzira na sudsku presudu ispostavilo da matična kuća u kojoj je proveo gotovo četiri decenije nije ispoštovala odluku suda već je ostala pri svom ranijem stavu. Od povratka na rad putem suda, Radojičić nikada nije dobio ni radni prostor ni osnovna sredsta za rad (redakciju, sto, komjuter, telefon) a nije ostvario ni pravo na stan ili kredit, jer mu je zahtjev za stan, stambena komisija uklonila iz dokumentacija. Zbog permanentne diskriminacije Mihailo Radojičić,već dvije godine, ponovo traži svoje pravo na sudu.

Portal Analitika