Abiznis

Rajaner od juna uvodi direktan let Podgorica - Brisel (VIDEO)

2404yanair
I
rski niskotarifni avioprevoznik Rajaner (Ryanair) uvešće u junu direktan let Podgorica-Brisel po cijeni od 28,99 eura u jednom pravcu, sa uračunatim taksama.

Rajaner od juna uvodi direktan let Podgorica - Brisel (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Menadžer prodaje Rajanera Maria Meken, saopštila je da će direktni letovi biti uvedeni 20. juna ove godine i da će karte moći da se rezervišu već od sjutra.
- Na ovoj relaciji biće uvedena dva leta, ponedjeljkom i četvrtkom, po cijeni od 28,99 EUR sa uračunatim taksama u jednom pravcu. Već od sjutra mogu da se rezervišu karte za 20. jun - kazala je Meken na konferenciji za medije povodom početka saradnje sa Rajanerom u Budvi.

Rajaner je, kako je objasnila, ove godine uveo samo jednu liniju zbog ograničenih kapaciteta.

- Već od sljedeće godirn planiramo da uvedemo letove od Tivta do Barselone, Štokholma, Milana, Londona - najavila je Meken. Rajaner je početkom aprila prošle godine odbio predloženi ugovor o budućoj saradnji sa Vladom, jer im nijesu bili prihvatljivi troškovi za aerodromske usluge.

Predstavnici irske aviokompanije nedugo nakon toga saopštili su da su spremni da se u najkraćem roku ponovo razmotri inovirani predlog za uspostavljanje saradnje, pod uslovom da sadrži znatno niže cijene aerodromskih usluga.rajanerok

Na konferenciji za medije novinarima su se obratili i Olivera Brajović pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma, Mirel Radić Ljubisavljević, pomoćnica ministra saobraćaja i pomorstva kao i Ivan Kusovac, pomoćnik direktora JP Aerodromi Crne Gore

- Crna Gora je prije svega avio destinacija i zbog toga je jedan od Ciljeva u razvoju naše zemlje povećanje avio dostupnosti. U tom smislu Vlada je formirala tim koji će ispitati mogućnosti i modalitete povećanja aviodostupnosti – saopštila je Brajović i poručila da joj je drago što ima priliku da objavi početak saradnje sa Rajan erom.

Mirel Radić Ljubisavljević je istakla da će postojati mogućnost da se shodno interesovanju razvijaju i druge linije.

- Nova linija Rajan era se zasniva na pravnoj regulativi i to ACA sporazumu o zajedničkom vazduhoplovnom području koje je Crna Gora zaključila sa Evropskom unijom. To znači jednak pristup tržištu vazduhoplovnih usluga i liberalizaciju prevvoza – rekla je Radić Ljubisavljević.<

 


 

 

 

Portal Analitika