Politika

Pejović zadovoljan finalizovanjem pregovaračke strukture

2404pejovicdorucakok
D
ržavni sekretar za evropske integracije Aleksandar Andrija Pejović, zadovoljan je finalizovanjem pregovaračke strukture i činjenicom da se proces skrininga odvija prema unaprijed definisanom kalendaru, navodeći da se njegovo okončanje očekuje krajem juna.
Pejović zadovoljan finalizovanjem pregovaračke strukture
Portal AnalitikaIzvor

On je danas organizovao radni doručak sa ambasadorima i predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava u Crnoj Gori.


U saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, navodi se da je Pejović upoznao sagovornike sa ostvarenim rezultatima i narednim koracima u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji (EU) i rekao da su se sve dosadašnje aktivnosti odvijale planiranom dinamikom.


Navodi se da je Pejović upoznao prisutne s izradom akcionih planova za 23. i 24. pregovaračko poglavlje i predstavio rad na privremeno zatvorenom poglavlju Obrazovanje i kultura.


Sagovornici su istakli da je Crna Gora ostvarila vidljiv napredak i prenijeli podršku svojih država za dalje napredovanje ka evropskom cilju.


U saopštenju Ministarstva se dodaje da su razmijenjena mišljenja o aktivnostima i mjerama koje je potebno preduzeti u predstojećem periodu, kao i o izazovima koji Crnu Goru očekuju, prije svega u dijelu snaženja administrativnih kapaciteta. Radni doručak s ambasadorima organizovan je u okviru projekta koji sprovode Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Fondacija Konrad Adenauer.


Cilj projekta je informisanje različitih ciljnih grupa o procesu pristupanja Crne Gore E

Portal Analitika