Politika

BOJANIĆ: Iskustvo nam govori da je bojkot neefikasan, Skupština u utorak o KAP-u

bojnic2404bolji
Š
ef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić kazao je, nakon današnjeg Kolegijuma predsjednika parlamenta, da poštuje stav DF-a kada je u pitanju bojkot parlamenta, ali da njegova stranka ima drugačiji stav po tom pitanju. Komentarišući izjavu člana Predsjedništva Demokratskog fronta Gorana Danilovića da će opozicija propuštiti veliku priliku ako ostane u parlamentu, Bojanić je kazao da je još jedan razlog zašto ne podržavaju bojkot jasna poruka međunarodne zajednice. On je saopštio da je Kolegijum predsjednika parlamenta odlučio da o pitanju KAP-a pelnum raspravlja u utorak.

BOJANIĆ: Iskustvo nam govori da je bojkot neefikasan, Skupština u utorak o KAP-u
Portal AnalitikaIzvor

- Svako ima svoje mišljenje i to je možda i ljepota demokrtaije i višestranačja da ne mislimo svi isto. Imamo puno uvažavanje za stavove DF-a i uvažavam njihove zahtjeve za bojkotom. Što se tiče Pozitivne mi imamo drugačiji stav. Smatramo da nam dosadašnje iskustvo o bojkotima ne govori da su efikasni. Savakako je jedan od razloga i to što smo svjesni da međunarodna zajdnica ne gleda blagonaklono na bojkot parlamenta a mi ne želimo da budemo predstavljeni kao neko ko usporava evropske integracije. Ne želimo da njedna sumnja padne na to – kazao je Bojanić nakon sjednice Kolegijuma.

On je napomenuo da njegova stranke nije za bojkot parlamenta ni iz praktičnih razloga.

- Jer da mi nijesmo bili danas tamo ne bi imao ko danas da obrazlaže zahtjeve sa protesta – rekao je Bojanić.

On je saopštio da je na Kolegijumu dogovoreno da u ponedeljak plenum nastavi rad.

- Rad će biti nastavljen premijerskim satom u ponedeljak, a poslije 12 – 13 časova otvoriće se tačka, koja će i u utorak biti jedina tačka a to je pitanje KAP-a i radićemo dok se ta tačka ne završi. To će biti dug dan za poslanike ali ići ćemo do glasanja pa koliko god dugo trajala ta sjednica – saopštio je šef poslaničkog kluba Pozitivne.

Bojanić je saopštio da će o drugim tačkama biti riječi nakon praznika.

On je saopštio da Kolegijum neće saopštiti zvanični stav oko zahtjeva sa protestnog skupa do konačnog dogovora.2204milutin

Kolegijum predsjednika Skupštine razmatrao je danas zahtjeve organizatora protestnog skupa, a konačan stav biće poznat nakon konsulatacija među partijama.

Šef poslaničkog kluba Demorkatske partije socijalista (DPS) Milutin Simović kazao je nakon Kolegijuma da je učesnici protesta treba da odrede kako da se pitanje zahtjeva sa protesta tretira.
- Čekamo taj dogovor. Ne očekujem neki zajednički stav jer mislim da će po tom pitanju biti različitih stavova učesnika protesta - rekao je Simović.

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović je rekao da će se sjutra o zahtjevima sa protesta nastaviti razgovori na nivou partija, a da će priča biti nastavljena na kolegijumu.

- S indignacijom odbacujem kuloarske priče onih koji nanose štetu Miodragu Lekiću i opoziciji. Pozdravljam izjavu Lekića da SNP i dalje podržava principe koje je iskazala kada ga je podržala - naveo je Damjanović.

On je dodao da je za SNP relavantno samo ono što Lekić ima da kaže.

Portal Analitika