Kultura

Istoričari umjetnosti izlažu u galeriji "Velimir A. Leković"

24galerija_bar
P
ovodom Dana galerije "Velimir A. Leković", u ovoj barskoj galeriji biće organizovana kolektivna izložba "Istoričari umjetnosti - likovni i primjenjeni stvaraoci", na kojoj će se svojim kreativnim i autorskim radom predstaviti istoričari umjetnosti Bogdan Musović, Koviljka Ćalasan, Vladislav Kasalica, Maja Đurić, Ružica Varda i Anastazija Miranović, autor izložbe.

Istoričari umjetnosti izlažu u galeriji "Velimir A. Leković"
Portal AnalitikaIzvor


"Uobičajeno polje djelovanja istoričara umjetnostsi izmješta se sa kritičkog i teoretskog pristupa umjetnosti, na sam čin stvaranja djela, i na inverznu ulogu umjetnik - kritičar. Ovom izložbom prvi put u Crnoj Gori predstavljaju se istoričari umjetnosti kao svestrani i kreativni stvaraoci, ujedno, njihov rad biva izložen sudu javnosti i time podložan kritičkim opservacijama", kazala je za

Portal Analitika

autor izložbe

Anastazija Miranović

.



Ona ističe da će biti prezentovan heterogen opseg umjetničkih interesovanja šestoro istoričara umjetnosti, od skulpture - Bogdan Musović, preko slikarstva - Koviljka Ćalasan, Ružica Varda, fotografije - Maja Đurić, Vladislav Kasalica i modnog dizajna - Anastazija Miranović.



U pratećem djelu programa, izvođenjem klasičnih kompozicija na gitari, učestvovatće

Vladimir

i

Stefan Novović

, đaci Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar II Petrović Njegoš" iz Bara, u klasi prof.Božidara Rakonjca.



Iložba će biti otvorena 25. aprila, u 20 sati, a otovoriće je istoričarka umjetnosti i upravnica barske galerije

mr Anastazija Miranović.

foto: mosquito.me

Portal Analitika