Društvo

MUP registrovao Crnogorsku katoličku crkvu

24barok
M
inistarstvo unutrašnjih poslova donijelo je riješenje kojim je registrovana Crnogorska katolička crkva. Kako piše list “Dan”, uvjerenje o registraciji izdala je Područna jedinica za upravne poslove u Baru. U uvjerenju se navodi da je “vjerska zajednica Crnogorska katolička crkva prijavila svoje postojanje ovoj područnoj jedinici  26.3. 2013. godine, sa sjedištem u Baru, Sutomore-Obala bb.

MUP registrovao Crnogorsku katoličku crkvu
Portal AnalitikaIzvor

Kancelar Biskupije kotorske don Pavao Medič kazao je za “Dan” da “vjeruje da se neko šali, jer bi bilo skandalozno da je MUP registrovao tako nešto i dozvolio zloupotrebu imena Katoličke crkve".

-Zatražićemo od MUP-a da vidimo o čemu se radi i obavijestiti Svetu stolicu, jer bez njihovog odobrenja niko ne smije da zloupotrbljava to ime- kazao je Medič.

On je naglasio da vjeruje da je u pitanju neko udruženje građana, koje se registrovalo kao nevladina organizacija. U svakom slučaju MUP nije smio dozvoliti tu zloupotrebu, kazao je kancelar kotorske Biskupije.

List podsjeća da je u junu 2011. potpisan temeljni Ugovor između Svete stolice i Vlade Crne Gore, čime su zaštićena prava Katoličke crkve u Crnoj Gori.

foto: cincurbojana.wordpress.com

Portal Analitika