Fudbal

LŠ: Borusija kao Bajern, ili Realova osveta?

DortmundRealLS
N
akon lekcije Bajerna ekipi Barselone u prvom polufinalu Lige šampiona, večeras nas očekuje novi njemačko-španski okršaj. U Dortmundu domaća Borusija dočekaće Real, koji je sve podredio finalu i šansi da osvoji deseti "ušati“ trofej u istoriji kluba. ‘’Milioneri’’ za sada imaju samo jedan trofej elitnog takmičenja.

LŠ: Borusija kao Bajern, ili Realova osveta?
Portal AnalitikaIzvor

Dvije ekipe su već igrale ove sezone, a izabranici Jirgena Klopa su dokazali da znaju kako da izađu na kraj sa Madriđanima. U prvom meču, na svom terenu, slavili su 2:1, dok je u Španiji ishod bio neriješen, 2:2.

- Borusija Dortmund je poseban klub, a na nama je da večeras to i dokažemo. Pred nama je velika utakmica i nadam se će svi biti uz nas kako bismo stigli do cilja. Ne zanima nas Real, jer imamo na našoj strani navijače, koji su do sada, podržavajući nas, odradili fantastičan posao – rekao je trener Borusije Jirgen Klop.

Domaćini nemaju problema sa igračkim kadrom, osim što ih je uzdrmala vijest da će Gece od naredne sezone nositi dres Bajerna.

Sa druge strane, Murinjo neće moći da računa na Marsela, dok Luku Modrića i Benzemu muče lakše povrede. Ukoliko sa Realom osvoji trofej Murinjo će biti prvi menadžer koji je sa tri različita kluba podigao prestižni pehar. Ali, prvo će morati da izađe na kraj sa Dortmundom.

- Ovo je moje šesto polufinale. To svi od mene očekuju. Ipak, četiri ekipe koje se bore za finale su najbolje u Evropi, uz Mančester junajted i Juventus. Svi imamo podjednake šanse. Teško je predvidjeti, konkurencija je jaka – rekao je Murinjo,

Borusija Dortmund – Real Madrid 20.45

Stadion: "Signal Iduna Park"

Sudija: Bjorn Kuipers

Dortmund (4-2-3-1): Veidenfeler, Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer, Bender, Gundogan, Blaščikovski, Gece, Rojs, Levandovski. Trener: Jirgen Klop

Real Madrid (4-2-3-1): Lopez, Ramos, Varan, Pepe, Koentrao, Kedira, Alonso, Ronaldo, Di Marija, Iguain. Trener: Žoze Murinjo

Portal Analitika