Društvo

Nikšićanin sa potjernice planirao bijeg preko aerodroma

hapsenje
N
ikšićanin Darko Janjić (30) uhapšen je juče na Graničnom prelazu Aerodrom Tivat. Za njim je bila raspisana lokalna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje na ubistvo.

Nikšićanin sa potjernice planirao bijeg preko aerodroma
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštila policija, osumnjičeni je planirao da napušti Crnu Goru, ali je zaustavljen nakon što je utvrđen njegov identitet. Uz prijavu, predat je zamjeniku višeg tužioca.

Uprava policije navodi kako se sumnja da je Janjić u aprilu podstrekavao Marka Janjića (25) i Radovana Mujovića (23) iz Nikšića da ubiju S. A. i D. S.

Sumnja se da su se Janjić i Mujović, nakon podstrekavanja, dogovorili da ubiju ove dvije osobe.

Policija ih je uhapsila 3. aprila, a kod jednog od njih pronađeno je oružje.

Kako je tada saopšteno, Marku Janjiću na teret je stavljeno da je počinio krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prijava je podnijeta i protiv Mujovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela.

Takođe, procesuiran je i M. J. (50) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Pretresom kuća i drugih prostorija koje su koristili M. J. (25) i M. J (50), koji je tada izvršen, pronađen je karabin u ilegalnom posjedu, za koji se sumnja da pripada M. J. (25), i lovačka puška i lovački karabin sa isteklim oružnim listom, vlasništvo M. J. (50) – saopštila je tada policija. (Pobjeda)

 

Portal Analitika