Društvo

Policija provjerava posao Ministarstva zdravlja o nabavci aparata

radunovic
U
prava policije pokrenula je istragu i provjerava prošlogodišnji postupak nabavke rendgenskih i ultrazvučnih aparata i komore za razvijanje filmova, koji je organizovalo Ministarstvo zdravlja, a posao je finansiran iz kredita Svjetske banke, pišu Vijesti.

Policija provjerava posao Ministarstva zdravlja o nabavci aparata
Portal AnalitikaIzvor

Te poslove dobile su firme PDG i Urion, a žalila se kompanija Osmi red.

U svojstvu građanina nedavno je tim povodom ispostavi kriminalističke policije – Ekspozituri za suzbijanje privrednog kriminala izjavu dala direktor firme Osmi red, Angelina Vuković, koja je učestvovala na tom nadmetanju.

Vuković je rekla da je tender bio vrijedan 440 hiljada eura, a da je njihova ponuda bila jeftinija za čak oko 130 hiljada.

“Ali su nas diskvalifikovali, jer je neko napravio zaključanu tendersku specifikaciju zbog čega se nijesu javili na ovom nadmetanju veliki brendovi. Ja sam se osmjelila da se prijavim za nadmetanje ponudom više svjetskih proizvođača, ispunila sve tenderske zahtjeve, ali sam diskvalifikovana”, kazala je ona.

Nabavka medicinske opreme iz kredita Svjetske banke, sprovedena je tokom Projekta unapređenja sistema zdravstva, a realizovana u skladu sa potrebama zdravstvenih institucija.

Iz kabineta ministra zdravlja Miodraga Radunovića kazali su da su svu dokumentaciju, u vezi s tenderom, predali policiji na upoznavanje.

“Vjerujući u institucije sistema sigurni smo da će nadležni organi utvrditi činjenično stanje, i eventualno postojanje sumnje na korupciju, koju Ministarstvo zdravlja osuđuje i konstantno se bori protiv nje”, saopšteno je iz tog resora.

 

 

 

Portal Analitika