Politika

LEKIĆ: Očekujem da Krivokapićevo autonomno djelovanje nije bilo sezonskog karaktera

lekicslajd
-Povodom izborne krađe, opozicija će ozbiljno i racionalno vući poteze, a sve u interesu zaštite ustavnosti i zakonitosti, zaštite interesa i dostojanstva zemlje, poručio je u intervjuu „Danu“, lider Dermokratskog fronta Miodrag Lekić.

LEKIĆ: Očekujem da Krivokapićevo autonomno djelovanje nije bilo sezonskog karaktera
Portal AnalitikaIzvor

 

Komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, da bi usvajanje opozicione inicijative o donošenju leks specijalisa bio presedan jer bi predstavljalo ukidanje smjenjivosti vlasti, Lekić je podvukao da je zahtjev opozicije za odbranu Ustava i poništavanje prevare nije presedan. Naprotiv, kako kaže, politički i pravni presedan je to dozvoliti.

- Ne stoji tvrdnja da bi odluka Skupštine da odbrani Ustav spriječila smjenjivost vlasti. Naprotiv, ponavljanje i nekažnjene izborne krađe sprječavaju ostvarivanje demokratskog principa smjenjivosti vlasti. Pošto se ovdje očigledno radi o improvizovanim izjavama, očekujem da će predsjednik Skupštine vrlo brzo izaći u javnost sa ozbiljnim i odgovornim stavom povodom zahtjeva opozicije i dobrog dijela civilnog sektora. To očekujem, tim prije što se zemlja, pored ekonomske krize, nalazi i u ozbiljnoj političkoj i institucionalnoj krizi i što Evropska unija pa i kroz riječi Ketrin Ešton, tim povodom traži ozbiljan dijalog vlasti i opozicije. Konačno, očekujem konstruktivan doprinos predsjednika Skupštine, vjerujući da demonstracija njegovog autonomnog djelovanja u posljednje vrijeme u interesu principa ustavnosti i zakonitosti, nije bila sezonskog tj. prolaznog karaktera, naveo je Lekić.

Portal Analitika