Fudbal

LŠ: Njemačka mašinerija! Bajern demolirao Barsu 4:0!

BajernBarsa
S
pektakl na Alijanc Areni u potpunosti je pripao Bajern Minhenu! Bavarci su pregazili Barselonu čak 4:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona! Četa Jupa Hajnkesa je nastavila da dominira fudbalskim terenima širom Evrope, a snagu Njemaca osjetila je i Barsa, koja će se na kraju morati zadovoljiti samo titulom u Primeri.

LŠ: Njemačka mašinerija! Bajern demolirao Barsu 4:0!
Portal AnalitikaIzvor

Već u 15. minutu sporna situacija. Filip Lam je snažno šutirao iskosa sa desne strane, lopta je išla ka golu Valdeza, ali ju je Pike zaustavio rukom, a sudija Kasai je pokazao na korner. Pritisak Bajerna isplatio se u 25. minutu. Poslije kombinacije po desnoj strani, Roben je centrirao i pronašao Dantea na drugoj stativi, visoki štoper je glavom vratio na desnu stranu đe je bio Tomas Miler i glavom matirao Valdeza. Tim rezultatom završen je prvi dio meča, koji je u potpunosti pripao Njemcima.

U četvrtom minutu nastavka Bavarci stižu do 2:0. Roben je izveo udarac iz ugla, na drugoj stativi je Miler glavom spustio loptu do Gomeza, koji je možda bio u ofsajdu, ali je Mario zatresao mrežu Valdeza. Katalonci nijesu znali šta ih je snašlo, pa su u 73. morali ponovo da vade loptu iz gola. Sijevnula je kontra, Riberi je proigrao Robena na desnoj strani, njemu je Miler napravio blok i zaustavio Albu, a Holanđanin se ušetao do Valdeza i lako ga nadmudrio. Dosta polemike vodiće se i oko ove situacije, zbog bloka Milera nad Albom.

No, tu nije bio kraj mukama Barse. Bavarci su u 81. minutu dotukli Mesija i drugove četvrtim golovom, ovaj put u režiji Milera. Jedan od najtežih poraza Španaca, kojima za utjehu ostaje trofej u Primeri, iako još ima 90 minuta na Nou Kampu.

U rugom polufinalu u srijedu od 20 i 45 sastaće se Borusija Dortmund - Real Madrid.

Portal Analitika