Društvo

Ivanović u posjeti Njemačkoj

2204ivanoviccc
M
inistar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće, od 24. do 26. aprila 2013. godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, u pokrajini Sarland. Posjeta se ostvaruje na poziv ministarke za okolinu i zaštitu potrošača pokrajine Sarland Anke Rehlinger, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ivanović u posjeti Njemačkoj
Portal AnalitikaIzvor

Zvanični boravak ministra Ivanovića značajan je za uspostavljanje saradnje između dva Ministarstva, i posebno za unaprjeđenje sektora mljekarstva u Crnoj Gori i poboljšanje higijenskih uslova na farmama, te povećanje otkupa mlijeka. Tokom posjete Njemačkoj, ministar Ivanović osim sa ministarkom Rehlinger, imaće susrete i sa direktorima preduzeća u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i zaštite potrošača. Biće to prilika da se bliže upozna sa strukturom tamošnjih farmi i mogućnostima za podršku crnogorskoj poljoprivredi.

Poziv je uslijedio nakon što je ministar Ivanović, na poziv ministarke poljoprivrede u Savezne Republike Njemačke – Ilse Aigner, učestvovao na Međunarodnom sajmu „Zelena nedjelja“ i petom Berlinskom samitu ministara poljoprivrede. Tokom trodnevnog boravka u Berlinu, ministar je imao i bilateralne sastanke, među kojima i  sa ministarkom za okolinu i zaštitu potrošača pokrajine Sarland Anke Rehlinger. Prilikom tog susreta dogovorena je saradnja u oblasti poljoprivrede, sa fokusom na sektor mljekarstva.

 

Portal Analitika