Politika

VUKOVIĆ: Institucije sistema se moraju poštovati, sve drugo je anarhija

1303MiskoV
Č
lan Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini RCG, Miodrag Vuković kazao je za NTV Montena da se „institucije sistema moraju poštovati, jer je sve drugo anarhija“.

VUKOVIĆ: Institucije sistema se moraju poštovati, sve drugo je anarhija
Portal AnalitikaIzvor

- I pored toga što se neko bez čvrstih i konkretnih dokaza  obrušava na te institucije, pokušavajući, u ovom slučaju  mislim na  opoziciju, omalovažiti njihov rad, više govori o nama, jer to  urušava  ugled države  u svijetu, kazao je Vuković u emisiji MBB Magazin.

Na konstataciju voditelja emisije, Peđe Popovića, da se DPS  “učinovničio”, Vuković je rekao da je to tačno.

- Obično se kaže, nikada opozicija nije dobila izbore, nego  ih je vlast izgubila. To je konstatacija i sa vrha naše partije, da su se mnogi umorili, da  su mnogi zaboravili svoj stepen odgovornosti prema biraču i odluke koje se donose nijesu blagovremene ni popularne, posebno u ovim teškim vremenima, objasnio je član Predsjedništva DPS-a.

Vuković je ocijenio da je ”zahtjev premijera da se svi stave na raspolaganje, kako bi se stvorila javna uprava sa senzibilitetom“ način da se dođe do odgovorne i kompetentne javne uprave.

Na pitanje da li će najavljeno funkcionisanje Parlamenta ugroziti život države i dinamizam pristupanja Evropskoj uniji, Vuković je odgovorio da smatra „da svi imamo dovoljno kapaciteta da prepoznamo šta je dobro za ovaj narod i državu

- Evropa nas je upozorila - mi nećemo dozvoliti destabilizaciju bilo koje države u region, nama treba mir, kazao je Miodrag Vuković.

On smatra čestitku prvog čovjeka EU, Žoze Manuela Barosa, Filipu Vujanoviću, porukom za sve, „i onima koji brane sistemski državu i onima koji kažu nećemo ulaziti u Parlament, da se uozbilje“.

Voditelj emisije je pitao Vukovića, da li su neminovni novi parlamentarni izbori ukoliko dođe do razlaza između DPS-a i SDP-a ili će doći do stranačke prekompozicije kako bi se izbori izbjegli.

Miodrag Vuković je kazao da  „u Crnoj Gori postoje dvije političke ideje, a to su dva različita pogleda na državnu budućnost Crne Gore“ i da on smatra „da će preovladavati  svijest  da iako se nalazimo u teškoj situaciji da je ova naša suverena država najbolje riješenje za sav narod u Crnoj Gori“.

 

Portal Analitika