Društvo

Nikšićanin lišen slobode zbog sumnje za podstrekavanje na ubistvo

2303-UP
Darko Janjić (30)
iz Nikšića lišen je slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje na ubistvo. Njega su slobode lišili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, ispostave granične policije Tivat danas oko 13 časova i 30 minuta na graničnom prelazu Aerodroma Tivat prilikom pokušaja izlaska iz Crne Gore, a na osnovu lokalne potjernice raspisane od strane Područne jedinice Nikšić, saznaje Portal Analitika.

Nikšićanin lišen slobode zbog sumnje za podstrekavanje na ubistvo
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše u saopštenju Uprave policije, protiv Janjića  je podnijeta krivična prijava i on će danas, na osnovu navedene potjernice, biti predat zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Policijske mjere i radnje upućuju na sumnju da je Janjić 2. aprila 2013. godine, počinio krivično djelo na način što je podstrekavao Marka Janjića (25) i Radovana Mujovića (23) iz Nikšića da izvrše krivično djelo ubistvo, na štetu S.A. i D.S. iz Nikšića.

Ovo podstrekavanje je uslijedilo, saznaje Portal Analitika,  nakon što su lica nad kojim je planirano ubistvo napala Marka Janjica, koji nije htio da podnese krivičnu prijavu iako je dolazio u policiju da ispriča o napadu i nakon toga otišao kod ljekara da se konstatuju povrede.

Sumnja se da su Marko Janjić i Mujović, nakon podstrekavanja, dogovorili da izvrše ubistvo navedena dva lica.

Podsjećamo da su službenici PJ Nikšić, 3. aprila 2013. godine, lišili slobode i  uz krivičnu prijavu nadležnom tužiocu sproveli: Marka Janjića  (25) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i Radovana Mujovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela i M.J. (50) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom kuća i drugih prostorija koje su koriistili Marko Janjić i M.J, a koji je tada izvršen, pronađena su i oduzeta tri komada vatrenog oružja – jedna puška M-48 cal. 7,9 mm u ilegalnom posjedu, za koju se sumnja da pripada M.J. (25), i lovačka puška i lovački karabin vlasništvo M.J. (50) a za koje je važnost oružnih listova istekla.

Krivična prijava protiv M.J. (50) je podnijeta u redovnom postupku.

Portal Analitika