Abiznis

DESET GODINA AERODROMA CRNE GORE: Uspješna crnogorska priča

2304djurickovicSvečanom akademijom u Crnogorskom narodnom pozorištu danas je obiljelježena deseta godišnjica od preuzimanja na upravljanje aerodroma u Podgorici i Tivtu od strane Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore. Svečanosti su u prisustvovale eminentne zvanice iz političkog, javnog i privrednog života Crne Gore.

DESET GODINA AERODROMA CRNE GORE: Uspješna crnogorska priča
Portal AnalitikaIzvor

-Osjećaj ogromne odgovornosti koji je trebalo uložiti u organizaciju preduzeća, kadrovsko osposobljavanje, osmišljavanje moderne i utemeljene poslovne politike, koncipirane na način da garantuje samoodrživosti sistema, ali u isto vrijeme i bude cjenovno konkurentna u užem i širem okruženju. Trebalo je osmisliti i izboriti se za razvojni koncept koji će odgovoriti dolazećim potrebama čitave Crne Gore, istakao je Milovan Đuričković, direktor J.P. Aerodromi Crne Gore. Đuričković je istakao da brojke ubjedljivo svjedoče o značaju i dobrom poslovanju J.P. Aerodromi Crne Gore.

-Za deset godina JP Aserodromi Crne Gore bilježi stalan rast saobraćaja – broja putnika i broja aviona, kao i broja destinacija. Zaključno sa majem 2012. godine na crnogorskim aerodromima opsluženo je 9.864.368 putnika a polovinom maja dočekaćemo desetomilionitog putnika, istakao je Đuričković, naglašavajući da je J.P.Aerodromi Crne Gore tokom posljednih deset godina za više od tri puta povećalo imovinu države Crne Gore.

U svečanom govoru Đuričković je najavio da će u narednih mjesec i po dana preduzeće biti transformisano u akcionarsko društvo i da će sve to doprinijeti daljem razvoju Aerodroma Crne Gore. Prema riječima direktora Đuričkovića, preduzeće se koncentriše na tri razvojna projekta – proširenje, rekonstrukciju i modernizaciju manevarskih površina na aerodromima Podgorica i Tivat, kaoo i u izradi projektne dokumentacije za izgradnju nove, Terminalne zgrade 2 na aerodromu Tivat. Riječ je o projektima vrijednim više od 40 miliona eura, dok će ukupna investicija, planirana u narednih deset godina na aerodromima Podgorica i Tivat, desći vrijednost od oko 100 miliona eura.

2304brajovicMinistar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović se - govoreći o ekonomskom i političkom značaju projekta aerodroma za crnogorsku državu - zahvalio na velikom trudu i zalaganju na izgradnji projekta Aerodroma Crne Gore ranijim ministrima Jusufu Kalomperoviću i Andriji Lomparu, kao i prvom čovjeku J.P. Aerodromi Crne Gore Milovanu Đuričkoviću.

Afirmišući princip društvene odgovornsoti, preduzeđe Aerodromi Crne Gore je, povodom desetogodišnjice upravljanja, izdvojilo 30.000 eura za finasiranje dnevnh socijalnih vcentara u Beranama i na Cetinju.

Portal Analitika