Košarka

Radonjić: Ambicije uvijek najviše

RadonjicZvezda
K
ošarkaši Crvene zvezde Telekom u srijedu putuju u Laktaše, đe ih u četvrtak od 17 časova očekuje meč polufinala ABA lige sa Radničkim iz Kragujevca.

Radonjić: Ambicije uvijek najviše
Portal AnalitikaIzvor

Ulog u tom meču je veliki, pošto će pored mjesta u finalu, pobjednik tog duela obezbijediti i vizu za Euroligu naredne sezone.

„Nemam dilemu da se ne nalazimo u idealnom stanju. Poslije poraza od Metalca uradili smo koliko je bilo moguće, kako bismo spremno dočekali meč sa Radničkim i odigrali ga dovoljno dobro da savladamo jednu veoma kvalitetnu ekipu. Tim iz Kragujevca predvođen je izvanrednim trenerom Miroslavom Nikolićem i oni su čitavu ABA ligu pokazali visok kvalitet igara što ih je i dovelo do zasluženog plasmana na ’fajnal for’“, rekao je trener ’crveno-bijelih’ Dejan Radonjić, „Za nama je loš period, dva meča smo neočekivano izgubili, ali nadam se da ćemo kao tim odregovati kvalitetno. Porazi od Mega Vizure i Metalca su nas doveli u poziciju neadekvatnog nivoa samopouzdanja i psihološkog statusa, ali vjerujem da ćemo na meču protiv Radničkog pružiti partiju koja će nam omogućiti da se nađemo u finalu“, piše B92.net.

Radonjić je istakao da su dometi Crvene zvezde mnogo veći nego što je trenutna forma i naglasio da su svi igrači zdravi, a da je motivacija velika.

„Jako dobro poznajem ekipu Radničkog i tu nekih enigmi teško da može biti. Ono što je za nas veća enigma je naša trenutna forma, ali siguran sam da će ona biti sve bolja i bolja kako vrijeme bude odmicalo. Međutim, ne možemo da razmišljamo na taj način. Čeka nas duel na kojem moramo biti na visini zadatka, moramo da pokažemo veliku želju i bez obzira na slabosti koje su evidentirane, pružimo dovoljno dobru partiju da pobijedimo Radnički. Znamo njihove individualne i kolektivne kvalitete. Postigli su odličan rezultat, a praktično nijedan meč nijesu odigrali u kompletnom sastavu i zato njihov uspjeh još više dobija na težini“, naglasio je Radonjić.

O ambicijama ’crveno-bijelih’ na završnom turniru Radonjić je rekao:

„Ambicije Crvene zvezde uvijek moraju biti najviše. Tu ne smije biti nikakve dileme. Nadam se da ćemo u Laktašima imati veliku podršku naših navijača. U ovom trenutku nam je to jako potrebno, jer samopouzdanje moramo da gradimo zajednički, na terenu, uz nadam se punu halu naših navijača“.

Portal Analitika