Politika

DPS: Mandić i Medojević da priznaju poraz Lekića

1704DPS
D
emokratska partija socijalista pozvala je danas Andriju Mandića i Nebojšu Medojevića da priznaju poraz Miodraga Lekića na predsjedničkim izborima.

DPS: Mandić i Medojević da priznaju poraz Lekića
Portal AnalitikaIzvor

- Po uzoru na Miodraga Lekića, koji je napravio demokratski iskorak i prihvatio realnost i stvarni lideri Fronta bi konačno trebali da priznaju poraz, navedeno je u saopštenju iz DPS-a dostavljenom Portalu Analitka.

Umjesto toga i posljednjih dana čujemo nemušta objašnjenja navodne izborne krađe. Dok god su bili isključivo na terenu politike, raznim mahinacijama su možda nekoga i uspjeli da ubijede u svoje tvrdnje.

U DPS-u smatraju da je nakon Danilovića i Mandić napravio kardinalnu grešku, ušao je u polje matematike. Gostujući u emisiji Živa istina, Mandić je rekao da je Front pregladao svega 10 odsto izbornog materijala i da su pronašli 20.000 „kontaminiranih“ glasova za Filipa Vujanovića. Pošto je 10 odsto listića nešto malo više od 32.000, Mandić vrijeđa zdrav razum kada kaže da je 20.000 glasačkih listića, i to svih za Vujanovića, problematično. Zašto obmanjuje crnogorsku javnost kada kaže da su u Podgorici imali samo posmatrače na biračkim mjestima, kada su Nova i PZP imali čak 47 predsjednika biračkih odbora, a SNP još 40? Ili Mandić loše broji ili i svoje računa kao naše, tvrde u DPS-u.

Za razliku od njega kojem se priviđaju razni brojevi, Medojeviću je pred očima ustavna i institucionalna kriza. To što se nekome ne sviđa volja birača i puna kompetentnost i odgovornost državnih organa, njegov je problem. Svima u Crnoj Gori, a i mnogo dalje, je poznato koliko je stav Nebojše Medojevića relevantan i pouzdan. Nakon silnih demantija gotovo svakog njegovog sagovornika, prvo je počeo zvaničnike EU da naziva korumpiranim, da bi na kraju predsjedniku Evropske komisije rekao da donosi pogrešne odluke. Izgleda da se van granica Crne Gore Medojević jedino razumije sa Ilonom, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika