Društvo

Stojanović sa šefom Misije OEBS-a

policija
Saradnja Uprave policije i Misije OEBS u Crnoj Gori je u kontinuitetu uspješna i profesionalna, što se potvrđuje kroz mnogobrojne zajednički realizovane projekte“, kazao je direktor Direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slavko Stojanović tokom današnjeg sastanka sa šefom Misije OEBS u Crnoj Gori, ambasadorom Ljubomirom Kopajem.

Stojanović sa šefom Misije OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

 

 

Uprava policije smatra značajnom podršku koju OSCE pruža policiji na ostvarivanju aktivnosti u reformskom procesu, stručnim obukama, doedukaciji i sticanju potrebnih znanja i vještina u skladu sa evropskim standardima, navedeno je u saopštenju proslijeđenom Portalu Analitika.

Direktor je kazao da je Uprava policije spremna da stečena znanja i iskustva produbi kroz dalju saradnju sa OEBS-om i drugim međunarodnim partnerima, kako bi u praktičnoj primjeni sa konkretnim rezultatima dala doprinos evroatlanskim integracijama naše države.

Ambasador Kopaj je izrazio zadovoljstvo saradnjom i kazao da je Misija OEBS spremna da, kao i do sada, podržava projekte koji policija prepoznaje kao prioritetne.

Uprava policije i Misije OEBS su sarađivale na projektima na različitim nivoima, među kojima su borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, strateško planiranje i razvoj policije, Rad policije u zajednici i rad granične policije.

Fokus buduće saradnje biće na intenziviranju postojećih i pokretanju novih projekata regionalne saradnje, sa posebnim akcentom na savremene bezbjednosne izazove, kao što su krijumčarenje narkotika, sajber kirminal, pranje novca, finansijske istrage, terorizam i ilegalne migracije.

Sastanku je prisustvovao i Valeri Petrov, menadžer Programa OEBS za reformu policije.

Portal Analitika