Fudbal

Igor Ivanović: Od ljeta u pravoj formi

2304igorIv
S
ad se vidi koliko je januarsko putešestvije, kud i kamo na probe, usred pripremnog perioda, naškodilo formi Igora Ivanovića. Mladi ofanzivac koji je u februaru prešao iz Rudara u OFK Beograd, na Karaburmi još uvijek nije opravdao status jednog od najtalentovanijih i uopšte najboljih fudbalera crnogorske lige, piše Pobjeda.

Igor Ivanović: Od ljeta u pravoj formi
Portal AnalitikaIzvor

- Nijesam prošao pripreme, ne samo sa mojom sadašnjom ekipom, nego uopšte. To je ostavilo traga. Pridružio sam se OFK Beogradu u Turskoj, u trenutku kada su saigrači bili kondiciono ispred, nije bilo lako stići ih. Trebalo mi je vremena da se uklopim u novu sredinu. Rekao bih da sam i dalje u fazi privikavanja - kaže 22-godišnji Ivanović za Arenu.

U dresu Rudara imao je golova, asistencija, driblinga i partija od kojih je zastajao dah. „Romantičari“ čekaju takva izdanja.

- Svjestan sam da za ovih nešto više od dva mjeseca nijesam opravdao renome pojačanja. Ali, nijednog trenutka nijesam posumnjao u svoje kvalitete. Znam koliko mogu i siguran sam da neću biti promašena investicija. Vjerujem da ću od ljeta biti pravi. Očekujem da se do tada potpuno adaptiram i da od starta nove sezone pokažem koliko vrijedim - poručio je Ivanović koji je zimus potpisao četvorogodišnji ugovor sa OFK Beogradom.

„Plavo-bijeli“ su nedavno ispali iz Kupa Srbije, a u prvenstvu nemaju posebnih ambicija. Opstanak u eliti ne dolazi u pitanje, pa trener Zoran Milinković u preostalih sedam kola ima mogućnost da ozbiljniju šansu pruži mladićima sa klupe.

Ivanović je fudbaler koji igra tokom proljeća, u početku kao starter, sada više kao rezerva. Ima određenu minutažu, nije da ga trener nema u planovima.

- Nadam se da ću u finišu sezone više vremena provesti na terenu, treba mi kontinuitet, da povežem nekoliko mečeva u prvoj postavi. Siguran sam da bi onda bilo sve drugačije i sa mojim učinkom. Na meni je sada manji teret i čini mi se da mi malo treba da zaigram kako mogu - ističe mladi crnogorski reprezentativac.

Valjalo bi dati makar jedan pogodak ili namjestiti ga nekom od saigrača…

- Bilo bi lijepo. Potrudiću se. Mnogo bi mi to značilo za samopouzdanje - zaključio je Ivanović.

 

Portal Analitika