Društvo

Uhapšen Hercegnovljanin zbog pokušaja razbojništva

upok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Područna jedinica Herceg Novi su, juče 22. aprila 2013. godine, lišili slobode i podnijeli izvještaj protiv G.B. (19) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

Uhapšen Hercegnovljanin zbog pokušaja razbojništva
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da je G.B., 21. aprila 2013. godine u večernjim satima, počinio razbojništvo u pokušaju, na način što je, kako se sumnja, ušao u kancelariju marketa “Roda” u ulici Braće Pedišića u Meljinama, maskiran kapuljačom, držeći pištolj u ruci i zatražio od radnice novac iz sefa, a kada mu je ona rekla da će pozvati policiju, isti je, sumnja se, istrčao iz objekta i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, juče, izvršili pretres stana i drugih prostorija u Herceg Novom koje koristi G.B. i tom prilikom pronašli plastičnu repliku pištolja i duksericu sa kapuljačom, koje je, kako se sumnja, koristio G.B. prilikom vršenja krivičnog djela za koje se sumnjiči.

Pronađeni predmeti biće poslati na vještačenje u Forenzički centar.

O kompletnom događaju, kao i o pronalasku predmeta obaviješteno je Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

U službenim prostorijama Područne jedinice Herceg Novi izvršena je službena radnja prepoznavanje, kojom prilikom je od strane oštećene radnice prepoznat G.B., kao lice koje je nad njom počinilo razbojništvo u pokušaju.

Nakon lišenja slobode G.B. je u zakonskom roku, uz izvještaj, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika