TV / Film

Skorseze napokon snima "Tišinu"

2304skorseze
A
merički reditelj Martin Skorseze još od 1991. razmišlja o ekranizaciji romana "Tišina" japanskog pisca Šusakua Enda, a izgleda da će taj njegov plan početi uskoro da se ostvaruje.

Skorseze napokon snima "Tišinu"
Portal AnalitikaIzvor

Prema pisanju sajta Dedlajn, projekat će konačno biti realizovan u ljeto 2014. pošto su se stekli svi neophodni, prije svega, finansijski uslovi.

Proslavljeni reditelj se nada da će za ovaj film - čija priča prati mladog portugalskog sveštenika koji odlazi u Japan, zemlju drugačijih običaja i religije, da pronađe svog mentora, uspjeti da angažuje Danijela Dej-Luisa, Benisija Del Tora ili Gaela Garsiju Bernala.

Roman "Tišina" je objavljen 1966. i odmah je označen kao remek-djelo svjetske književnosti, a Šusaku Endo je za ovo djelo dobio priznatu Tanizaki nagradu za književnost.

Skorseze je nedavno završio snimanje "Vuka sa Vol Strita" (The Wolf of Wall Street) sa Leonardom Dikaprijom u glavnoj ulozi. Inspirisan istinitom pričom, film govori o brokeru osuđenom na četiri godine zatvora zbog pronevjere, pranja novca i utaje poreza u vrijednosti 250 miliona dolara.

Portal Analitika