Društvo

DIVANOVIĆ: Skulptura Stevana Luketića i drvored za ljepšu Budvu

budva_zelenilo
N
ikola Divanović sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu Budve kazao je da se u gradu priprema više projekata od kojih će, već za desetak dana, početi postavljanje saobraćajne signalizacije, a nakon toga, krajem ljeta, biće urađena i signalizacija u zoni škola. Divanović je najavio uređenje zelenih površina u gradu, a Budva će dobiti novi drvored od škole Stefan Mitrov Ljubiša ka zaobilaznici.

DIVANOVIĆ: Skulptura Stevana Luketića i drvored za ljepšu Budvu
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da se radi projekat osvjetljenja Starog grada i mnoge druge aktivnosti koje će doprinijeti atraktivnijem izgledu grada.

Divanović je kazao da se tim povodom razgovaralo sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, posebno kada je riječ o gradnji šetališta, kao i izgradnji puta od Markovića do Lastve, koji bi značajno rasteretio saobraćaj, posebno tokom ljeta.

Sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu Budve najavio je i izgradnju odmorišta na Žutoj gredi, a njegova gradnja bi trebalo da počne na jesen.

Budva bi trebalo da dobije i skulpturu Sunce, koja će biti postavljena kod kružnog toka, a rad je čuvenog Budvanskog arhitekte pokojnog Stevana Luketića.

foto: bastabalkana.com

 


 

Portal Analitika