Društvo

Bošković u Budvi: Stvoriti uslove za zapošljavanje domaće radne snage

2204boskovicok
U Budvi je ovih dana aktuelno zapošljavanje u turizmu i u tom smislu su vođeni razgovori sa prestavnicima opštine. Razgovarali smo o zapošljavanju domaće radne snage tokom sezone, o sivom tržištu rada, jer se očekuje da Budva narednih dana zaposli veliki broj ljudi u turizmu. Opština Budva u tom smislu treba da bude kopča, i od nje treba da dobijamo povratne informacije na koji način da kvalitetnije reagujemo i učinimo da sistem bude takav da poslodavcima bude značajno interesantnije da zapošljavaju domaće radnike, kazao je Ministar rada i socijalnog staranja mr Predraga Bosković.

Bošković u Budvi: Stvoriti uslove za zapošljavanje domaće radne snage
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da sadašnji podatak da 67 odsto zaposlenih u 2013. su stranci, a 33 odsto domaći, je podatak koji treba da zabrine, iako ohrabruje da je 7500 radnih mijesta otvoreno u ovoj godini. "U narednom periodu preduzećemo aktivnosti kako bi se disparitet u zapošljavanju smanjio i domaća radna snaga imala veću pristupačnost", istakao je Bošković.

Predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović naglasio je da je tokom posjete ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića razmijenio informacije i saznao više o smjernicama koje se sprovode kada je u pitanju politika radnih odnosa i socjalnog staranja koja je takođe veoma važna za opštinu.


"Uspjeli smo da s ministrom podijelimo informacije o intenciji opštine Budva da implementira javnu ustanovu "Dnevni centar" za djecu sa posebnim potrebama. Vjerujemo da je ova godina dovoljna da se odredi i lokacija za izgradnju potpuno novog objekta, da se pripremi projektna dokumentacija i donesu adekvatne odluke o organizaciji nove javne ustanove u opštini Budva", kazao je Rađenović, naglasivši da vjeruje da bi već za 2014. godinu opština Budva mogla da predvidi budžetska sredstva za izgradnju jednog ovakvog centra.

foto: sandzakpres.net

 


 

Portal Analitika