Svijet

Rusijia Potraga za mladićem koji je izrešetao dvije djevojčice i četiri muškarca

22bolgorod_ubistvook
P
olicija ruskog grada Belgorod započela je potjeru za osumnjičenim za ubistva šest osoba, uključujući dvije djevojčice. Napadač, identifikovan kao Sergej Pomazun (32), otvorio je vatru u blizini prodavnice oružja, ubivši šestoro i ranivši jednu osobu, prenosi “Rusija danas”.

Rusijia Potraga za mladićem koji je izrešetao dvije djevojčice i četiri muškarca
Portal AnalitikaIzvor

Kako je prenijela ruska agencija RIA novosti, ubica je oko podneva došao do prodavnice oružja u crnom BMW-u X5.

Nakon što je izašao iz automobila otvorio je vatru u ulici i potom u prodavnici. Poginula su četiri muškaraca starosti između 28 i 45 godina, dvije djevojčice od 16 i 14 godina. Starija djevojčica je podlegla ranama u lokalnoj bolnici.

Policija je upozorila stanovnike Belgoroda da ne izlaze iz svojih kuća dok je u toku potjera. Fotografija osumnjičenog Pomazuna i njegov opis postavljeni su na internet.

- Policija je otkrila begunčevo skrovište i u tu oblast poslate su specijalne bezbjednosne snage – rekao je neimenovani bezbjednosni izvor za RIA novosti, dodajući da je policija opkolila i stan ubice.

Lokalna policija je u blizini prodavnice pronašla “BMW” osumnjičenog, međutim Pomazun je uspio da pobjegne sa mjesta zločina.

Policija je takođe upozorila da je bjegunac vjerovatno naoružan gasnim pištoljem, karabinom “vepar 308” i poluautomatskim oružjem. Kako prenosi “Lajfnjuz”, ubica iz Belgoroda je koristio poluautomatsku pušku napravljenu od “kalašnjikova” kalibra 7.62 i karabin “sajgu”, popularno oružje za lov.


Portal Analitika