Društvo

Policija oduzela veliku količinu oružja i eksploziva

22oruzjeok
S
lužbenici Uprave policije su kod Podgoričana A.K. (59) i V.N. (31) pronašli i oduzeli veliku količinu oružja, eksploziva i municije. Policijski službenici su, pretresima kod dvije osobe iz Podgorice, pronašli ukupno sedam komada vatrenog oružja – tri puške i četiri pištolja, kao i 132 komada eksploziva, 776 detonirajućih kapisli, 320 puščanih i pištoljskih metaka i četiri detonirajuća štapina.

Policija oduzela veliku količinu oružja i eksploziva
Portal AnalitikaIzvor


Kako je saopšteno iz Uprave policije, podgorička policija je u petak pretresla stan u Podgorici i porodične kuće u jednom selu u blizini Podgorice, u vlasništvu A.K. (59) iz Podgorice i pronašla tri pištolja marke Zastava M-72 kalibra 7,62 mm, jedan pištolj M-70 kalibra 7,65 mm, 80 metaka kalibra 7,62 mm i 33 metka kalibra 9mm.



Policija je danas pretresla i kuću V.N. (31) iz Podgorice. Pretresom su pronađeni i oduzeti lovačka puška CZ kalibra 16 mm, puška CZ M-48 kalibra 8x54mm, poluatuomatska puška kineske proizvodnje, 20 metaka kalibra 8x57mm, 117 metaka kalibra 7,9 mm, 125 komada eksploziva Amonex 3, 70 trotilskih metaka od 100 gr, sedam komada privrednog eksploziva, četiri komada detonirajućeg štapina oko dva metra, 708 komada detonatorskih kapisli broj 8 i 68 komada modifikovanih električnih kapisli, navodi se u saopštenju.



Osumnjičeni A.K. i V.N. nijesu posjedovali oružne listove za pronađeno oružje.



Policija je saopštila da je o dođajima je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da se, nakon vještačenja, protiv A.K. i V.N. podnesu krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navedeno je u saopštenju policije.



Oružje, eksploziv, municija i ostale eksplozivne materije biće upućeni u Forenzički centar na vještačenja.

foto: vesti-online.com

Portal Analitika