Fudbal

Uli Henes razočarao Angelu Merker

HenesUli
N
jemačka kancelarka Angela Merkel razočarana je skandalom sa izbjegavanjem plaćanja poreza u koji je umiješan predsjednik Bajerna Uli Henes.

Uli Henes razočarao Angelu Merker
Portal AnalitikaIzvor

Henes je, kako prenose njemački mediji, pod istragom zbog izbjegavanja plaćanja poreza.

Kako se navodi, Henes koji je vlasnik jedne fabrike kobasica, izjavio je za časopis "Fokus" da je poreskim vlastima prijavio da posjeduje bankovni račun u Švajcarskoj.

Ovaj skandal je zasijenio predstojeći polufinalni meč Lige šampiona u kojem Bajern u utorak dočekuje Barselonu na Alijanc areni.

Uprava Bajerna je potpuno ignorisala izvještaje o ovom skandalu i navela da ovaj slučaj nema nikakvog uticaja na pripreme tima za meč.

Portparol kluba Markus Hervik rekao je da na posljednjoj konferenciji za novinare pred meč sa Barselonom neće biti dozvoljeno da se postavljaju pitanja u vezi sa situacijom u kojoj se nalazi Henes.

"To je privatna stvar predsjednika. To svakako neće uticati na tim", rekao je trener Jup Hajnkes poslije pobjede u subotu nad Hanoverom (6:1).

Sam Henes samo jednom se oglasio i prokomentarisao kako je rano za komentare.

“Pustiću da prvo prođe nekoliko neđelja, prije nego što išta kažem”, rekao je Henes u intervjuu minhenskom Merkuru. “Koristiću i sva pravna sredstva da se zaštitim od medijskih napada, detalja koje su iznijeli. Svaka greška skupo će ih koštati”.

Portal Analitika