Politika

Kolegijum Skupštine: Zahtjevi sa protesta nijesu stigli, bez dogovora o datumu sjednice

2204opoyicija
Z
ahtjevi opozicionih partija sa protestnog skupa u subotu nijesu stigli u Skupštinu Crne Gore, saopštno je nakon današnjeg Kolegijuma predsjednika parlamenta. Poslanici vlasti i opozicije takođe nijesu mogli da se dogovore kada i nakoji način treba nastaviti sjednicu parlamenta.

Kolegijum Skupštine: Zahtjevi sa protesta nijesu stigli, bez dogovora o datumu sjednice
Portal AnalitikaIzvor

 

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović kazao je, nakon današnjeg Kolegijuma, da je prijedlog opozicije bio da Skupština nastavi sa radom u ponedeljak premijerskim satom.

- Tada bi imali priiliku da sa premijerom Đukanovićem razgovaramo o nekim važnim pitanjima. Tu se radi o par dana ali stvarno bitnih i trebalo bi da održimo premijerski sat da bi se otvorile veoma bitne teme – rekao je Damjanović.

On je saopštio da zahtjevi sa protestnog skupa održanog u subotu nijesu stigli u Skupštinu Crne Gore

- To je nama bilo bitno ali zbog toga što zahtjevi nijesu stigli na adresu Skupštine nijesmo razgovarali. Ukoliko ti zahtjevi budu stigli tražićemo da se o njima raspravlja – rekao je Damjanović.

Poslanik DPS Milutin Simović saopštio je da je njegov prijedlog bio da se sjednica parlamenta nastavi u srijedu.2204milutin

- Smatram da je potrebno što prije zakazati plenarno zasjedanje da bi se riješila pitanja koja su na čekanju posljednjih 15 dana. Ideje opozicionih partija SNP-a i Pozitnve sam shvatio kao svojevrsnu solidarnost sa kolegama iz DF-a koji su najvaili bojkot parlamenta. Vrijeme će pokazati svoje i mislim da će kolega iz Pozitivne i SNP-a ozbiljnost tema koje su na čekanju vratiti u plenarno zasjedanje – poručio je Simović.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić kazao je da u delegaciji Skupštine Crne Gore na sjednici evropskog parlamentra koja je počela danas u Strazburu nema predstavnika opozicije.

- Ovo je već drugi put da u toj delegaciji nema opozicije. Ta delegacija je krnja delegacija i ja sam uložio protest i dobio sam informaciju da ćemo se i mi pridružiti delegaciji. Ja sam uputio zahtjev gospodinu Krivokapiću da se opozove takva delegacija bez čalnova opozicije – rekao je Bojanić.

Portal Analitika