Novi proizvodi

VIDEO: Samsung pravi tablet koji "pokreću misli"

2204samsung
J
užnokejski elektronski gigant Samsung radi, zajedno sa grupom istraživača s Univerziteta u Teksasu, na sistemu za upravljanje tablet uređajima mislima i planira da na kraju ponudi tu tehnologiju široj javnosti.

VIDEO: Samsung pravi tablet koji "pokreću misli"
Portal AnalitikaIzvor

Samsung radi na tom projektu zajedno s američkim naučnicima koji prave kacigu sa prijemnicima za EEG, prenijeli su danas francuski elektronski mediji.

Prvi obavljeni testovi omogućili su kontrolu Samsungovog tableta galaxyi tab 10.1 uz pomoć električnih impulsa mozga.

Ti testovi su pokazali da je uz pomoć misli moguće pokrenuti određenu aplikaciju, odabrati kontakt, uputiti poziv ili izabrati određenu pjesmu na plejlisti.

To bi, kako smatraju u Samsungu, moglo da omogući osobama sa posebnim potrebama da koriste svoje mobilne uređaje na prilagođeniji način.

Kontrola mobilnih uređaja i računara na daljinu i mislima nije nova stvar, ali je Samsung prvi proizvođač tableta i pametnih mobilnih telefona koji se konkretno angažovao na istraživanju vezanom za tu problematiku.

Biće, svakako, potrebno više godina da južnokorejska kompanija dovoljno razvije svoju tehnologiju da bi mogla da je ponudi većem broju ljudi, ali video prikaz sistema objavljen na veb sajtu naučnog časopisa MIT Technology Review obećava.

B92

Portal Analitika