Društvo

DŽOMIĆ: Odbijanjem boravka svrstavaju me u zaslužne građane

2204dzomic
S
igurno je da mi nije ni milo ni drago što MUP treći put odbija da mi odobri privremeni boravak, ali stvar, poslije ovog rješenja, prvi put posmatram da mi Krivokapić i MUP, bez ikakve moje zasluge, zapravo odaju priznanje i svrstavaju u zaslužne građane Crne Gore, navodi protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić.

DŽOMIĆ: Odbijanjem boravka svrstavaju me u zaslužne građane
Portal AnalitikaIzvor

U izjavi dostavljenoj Portalu Analitika, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske SPC je podsjetio da je područna jedinica MUP-a Crne Gore u Podgorici treći put donijela rješenje kojim mu nije odobren privremeni boravak.

- Upravni postupak, koji Područna jedinica vodi po treći put nakon dvije presude Upravnog suda u moju korist, skandalozniji je i nezakonitiji od dva prethodna. Svaki od tri dosadašnja postupka je različit, a činovnici MUP-a se jedino trude da poštuju volju Ranka Krivokapića, a ne važeće zakone Crne Gore. Žao mi je što moram da kažem da i treći postupak koji vode vrijeđa inteligenciju prosječnog čovjeka – kaže on i dodaje:

- Evidentno je da je u Krivokapićevom kabinetu postavljena naopaka strategija koja je osuđena na fijasko pred Upravnim sudom, ne zbog moje i pravničke superiornosti mojih zastupnika i savjetnika, nego zbog stravičnog neznanja i mržnje koja im ne dozvoljava da izađu iz problema u koji su, potpuno nepotrebno, upali. Vjerovatno računaju da će mi dosaditi da se sa žigom navodnog „neprijatelja bezbjednosti Crne Gore“ preganjam sa njima u ovim postupcima i da ću odustati od svog legalnog i legitimnog zahtjeva za odobrenje privremenog boravka. Ali, moram da im javno poručim da su se grdno prevarili u toj procjeni i da za ovakve postupke, Bogu hvala, imam i snage, i kapaciteta i kondicije barem koliko i pravnici MUP-a Crne Gore. U ovom slučaju su otišli toliko daleko da su pokušali da dijele ”lekcije i packe” ne samo meni nego i Upravnom sudu. Novi detalj je i to što su predstavnici MUP-a umislili da su iznad Upravnog suda što dovoljno govori o njihovom odnosu prema vladavini prava, pravnoj državi i sudskom organu koji je, shodno zakonskim propisima, nadležan da cijeni zakonitost pravnih akata MUP-a i drugih organa državne uprave.

Džomić ističe da će iskoristiti pravo na žalbu u roku od osam dana, o kojoj, shodno zakonskim propisima, treba da odluči aktuelni ministar Raško Konjević.

- Nezakonitost novog rješenja se vidi iz aviona. Nadam se da će tu nezakonitost vidjeti, ako od Ranka Krivokapića budu smjeli da gledaju, čitaju i postupaju, i ministar i njegovi saradnici. Imaju pravnu šansu da se poništenjem trećeg nezakonitog rješenja sačuvaju od nove blamaže pred Upravnim sudom i javnošću. Sigurno je da mi nije ni milo ni drago što MUP ovako postupa, ali stvar, poslije ovog rješenja, prvi put posmatram tako da mi Krivokapić i MUP, bez ikakve moje zasluge, zapravo odaju priznanje i svrstavaju u zaslužne građane Crne Gore. Ne znam samo čime se može objasniti činjenica da su, u Krivokapićevoj viziji, najveći „neprijatelji Crne Gore“ Rusi, Filip Vujanović i pravoslavni sveštenici – zaključuje Džomić u svom saopštenju.

Portal Analitika