Politika

Šoć: Nema ustavne prepreke za donošenje posebnog zakona, ali taj zahtjev opozicije neće proći

2104socok
I
ako ne vidi prepreke za donošenje lex specialisa, advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć smatra da ne postoje politički uslovi za to, budući da ni unutrašnji, a ni spoljašnji faktori nijesu na strani opozicije. Šoć je ovako za RTCG komentarisao zahtjev učesnika subotnjeg protesta da se donese poseban zakon kojim bi bili poništeni rezultati predsjedničkih izbora održanih 7. aprila:
Šoć: Nema ustavne prepreke za donošenje posebnog zakona, ali taj zahtjev opozicije neće proći
Portal AnalitikaIzvor


“Ne vidim nikakve ustavne prepreke da Skupština može donijeti poseban zakon kojim može poništiti rezultate izbora i stvoriti prostor da se raspišu novi predsjednički izbori. Ali isto tako ne vidim političke uslove za to, jer očigledno da ne postoji ni spoljašnji, ni unutrašnji pritisak vezan za rezultate izbora. Naprotiv, svi spoljni faktori su priznali rezultate, a unutrašnji nijesu na strani opozicije. Tako da mislim da taj zahtjev opozicije neće proći”, rekao je za RTCG Šoć.



Podsjećamo, pristalice predsjedničkog kandidata

Miodraga Lekića

poručile su sa protestnog skupa koji je u subotu održan u Podgorici, da neće priznati rezultate predsjedničkih izbora, i pozvale predsjednika Skupštine da raspiše nove.



Učesnici protesta zatražili su donešenje posebnog zakona kojim bi bili poništeni rezultati izbora održanih 7. aprila.

Portal Analitika