Društvo

Merkator sjutra obilježava Dan planete

2104merkatorok
U
cilju društvene odgovornosti, Merkator Crna Gora i Mall of Montenegro, u saradnji sa NVO Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore obilježavaju Dan planete Zemlje 22. aprila u tržnom centru Mall of Montenegro ispred Merkator Hipermarketa, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

Merkator sjutra obilježava Dan planete
Portal AnalitikaIzvor

„Za proslavu ovog značajnog svjetskog dana borbe protiv narušavanja životne sredine, o kojem bruji cijela Zemlja sve više iz godine u godinu, Merkator-CG i Mall of Montenegro su sa NVO Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore pripremili program za sve posjetioce, kako za najmlađe, tako i za odrasle. Zabavno-edukativna radionica za djecu pod nazivom „Djeca čuvaju planetu“ biće organizovana u periodu od 10 do 12 časova, kada će mališani imati priliku da izraze svoju inspiraciju i doživljaj o našoj jedinstvenoj planeti, prirodi i njenom očuvanju. U radionici će učestvovati djeca iz OŠ „Musa Burzan“, „Savo Pejanović“ i JPU „Đina Vrbica“. Tokom radionice, djeca će igrati razne igrice na temu zaštite planete Zemlje, i od pet volontera Green Home-a naučiti mnogo o reciklaži i odlaganju otpada, te se likovno izražavati na zadate teme upotrebom reciklažnih materijala. „Djeca čuvaju planetu“ ima za cilj buđenje dječije radoznalosti prema veoma aktuelnoj svjetskoj temi – zaštiti planete Zemlje, kao i njihov pravilan kreativni i edukativni razvoj. Očekuje se veliki broj djece iz vrtića i osnovnih škola. Takođe, svi zainteresovani potrošači će od volontera Green Home-a moći dobiti više informacija o Danu planete Zemlje, kao i savjet na koji način mogu dati svoj doprinos u očuvanju životne sredine“, navedeno je u saopštenju.

Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore će se od 12 do 13 časova  predstaviti prezentacijom na temu vazduha, s obzirom da je Evropska unija proglasila 2013. godinu godinom vazduha. Prezentaciju će održati Jelena Bojanić i Ana Ašanović iz Sektora za monitoring, analizu i izvještavanje. Nakon prezentacije, Agencija će svim prisutnima podijeliti i promotivni materijal, u cilju još bolje informisanosti. Na platou Mall of Montenegro, studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore će održati izložbu stolica urađenih od recikliranih materijala.

-Merkator CG i Mall of Montenegro povodom Dana planete Zemlje, podržali su današnju akciju Ministarstva održivog razvoja i turizma u organizaciji čišćenja Ćemovskog polja kroz donaciju hrane i osvježenja- zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika