Turizam

Gvozdenović: Imamo investitore na kojima nam mnogi mogu zavidjeti

2104branimirgvozdenovicok
C
rna Gora je kreirala poslovni ambijent koji postojećim investitorima omogućava povoljne uslove za investicione programe, a koji istovremeno privlači nove. Možemo slobodno reći da imamo investitore na kojima nam mogu zavidjeti i razvijenije zemlje, a posebno region, izjavio je u intervjuu Pobjedi ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, navodeći kao primjere projekte Porto Montenegro (Piter Mank) i Luštica bej (Oraskom), Kumbor (Sokar), Plavi Horizonti (Katari Diar) I Sveto Marko (Metropol grupa).

Gvozdenović: Imamo investitore na kojima nam mnogi mogu zavidjeti
Portal AnalitikaIzvor

-U toku su pregovori sa Rojal grupom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za prodaju zemljišta na lokalitetu Kraljičine plaže- naveo je Gvozdenović.

Ocijenio je da su politička stabilnost i sigurnost, brzina i fleksibilnost komparativne prednosti Crne Gore.

“Crna gora ispunjava obaveze iz evropske agende, ali i obaveze prema partnerima iz evroatlantske alijanse. Ovo su ozbiljne polizičke poruke svima, da je Crna Gora stabilna država koja ima cilj- ekonomska stabilnost, podizanje životnog standarda građana, veća zapošljenost, povećanje prihoda… Takva Crna Gora predstavlja sigurnu investicionu destinaciju, gdje potencijalni investitor zna da može računati na podršku svih segmenata našeg društva”, kazao je Gvozdenović.

Ministar je najavio predstojeći festival nekretnina FREI, koji počinje sjutra u Bečićima. Na festivalu će, između ostalog, premijerno biti predstavljen master plan uspostavljanja višenamjenskog centra na prostoru bivšeg industrijskog kompleksa Obod. Projekat čuvene umjetnice Marine Abramović radio je tim arhitekte Rema Kolhasa.

Portal Analitika