Svijet

Vestervele čestitao Vučiću i Hodžaju

vestervele
Š
ef njemačke diplomatije Gvido Vestervele čestitao je vicepremijeru Srbije Aleksandru Vučiću i šefu kosovske diplomatije Enveru Hodžaju na briselskom dogovoru.

Vestervele čestitao Vučiću i Hodžaju
Portal AnalitikaIzvor

Njemački ministar imao je večeras telefonske razgovore sa Vučićem i Hodžajem, prilikom kojih je istakao da postizanje dogovora o predlogu sporazuma Beograda i Prištine u Brisel, nije bio lak korak za obje strane.

-Za obje države nije to bio lagan korak. Tim više priznajemo političku hrabrost i dalekovidost obje strane, što je pronađen komprimis, koji može da prevlada teškoće iz prošlosti i trasira put za dobru zajedničku budućnost u Evropi, rekao je Vestervele, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova u Berlinu, prenosi Tanjug.

Šef njemačke diplomatije izrazio je nadu da će dogovor, postignut pod posredovanjem Evropske unije, biti široko prihvaćen od obje strane i da će u potpunosti biti sprovoden.

Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, u petak su tokom desete runde pregovora u Briselu parafirali sporazum od 15 tačaka.

 

Portal Analitika