Politika

Kolegijum naredne sedmice o zahtjevima sa protesta

okolegijum
K
olegijum predsjednika parlamenta raspravljaće naredne sedmice o zahtjevima sa protesta, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz kabineta predsjednika Skupštine.

Kolegijum naredne sedmice o zahtjevima sa protesta
Portal AnalitikaIzvor

Kabinet predsjednika Skupštine je još saopštio da su zahtjevi koji su danas pročitani na ptrotestu dostavljeni još juče.

Sa današnjeg skupa je zatraženo da Skupština donese poseban zakon kojim će se poništiti rezultati predsjedničkih izbora koje je saopštila Državna izborna komisija.

Učesnici protesta zahtijevaju da se krivično-pravno procesuiraju akteri afere Snimak, i da se sprovede parlamentarna istraga u vezi zloupotrebe državnih resursa za, kako su kazali, izbornu korupciju.

U zahtjevima se navodi i da Skupština treba da izabere novog vrhovnog državnog tužioca dvotrećinskom većinom, koji bi sproveo preporuke Evropske unije vezane za poglavlja koja se odnose na vladavinu prava.

Organizatori protesta su zahtjeve uputili Krivokapiću, premijeru Milu Đukanoviću i liderima stranaka vladajuće većine, i dali im rok od deset dana da odgovore na njih.

 

 

Portal Analitika