Politika

DEDEIĆ: Mrkić podržao uspostavljanje diplomatskih odnosa Crne Gore i Kosova

dedeic
J
učerašnja podrška ministra inostranih poslova Srbije Ivana Mrkića vlastima u Podgorici da uspostave pune ,,diplomatske'' odnose sa lažnom državom Kosovo, skandalozna je i direktni je atak na čast srpskog naroda u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.

DEDEIĆ: Mrkić podržao uspostavljanje diplomatskih odnosa Crne Gore i Kosova
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, Srpska lista ima potpuno principijelan odnos prezrenja prema vlastima u Crnoj Gori, srpskim konvertitima iz parlamentarne ,,crnogorske'' opozicije i dijelu vladajućih struktura iz Beograda koje ubijaju državu Srbiju na Kosovu i Metohiji.

- Uporedo sa sramnom izdajom srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, činovnici beogradske vlasti pokušavaju da obesmisle stav Srba iz Crne Gore koji se i danas protive odluci režima u Podgorici koji je priznao terorističku državu na području južne pokrajine Srbije. Ivan Mrkić je napravio katastrofalnu grešku i našao se na suprotnoj strani od većine sunarodnika iz Crne Gore koji se solidarišu sa braćom na Kosovu i Metohiji, tvrdi Dedeić.

Najbolji među nama, oni na Kosovu i Metohiji, odlučno i hrabro decenijama brane Srbiju i nisu zaslužili da njihov ministar inostranih poslova blagonaklono gleda na spoljnopolitičke odluke država u regionu koje svojim postupcima nanose direktnu štetu opstanku preostalih Srba koji su garant života Srbije na Kosovu. Ukoliko država Srbija još uvijek postoji, ukoliko i ovako osakaćena, nije cijela postala Crna Gora ili Kosovo, ministar inostranih poslova mora biti smijenjen.

U suprotnom, ministar nije besjedio u Podgorici samo zbog poslovnih partnera svog okruženja u Podgorici, nego i u ime Srpske napredne stranke koja ima prijateljske relacije sa DPS-om, profiterskom Novom srpskom demokratijom i, vidjeli smo juče, sa SDP-om, naveo je Dedeić.

 

Portal Analitika