Region

ĐILAS: Podrška sporazumu ako vlast iskreno kaže da smo priznali Kosovo

okdjilas
D
emokratska stranka (DS) će podržati sporazum o Kosovu uz uslov da aktuelna vlast u Srbiji iskreno kaže građanima da taj sporazum znači de fakto priznanje nezavisnosti Kosova, izjavio je danas predsjednik demokrata Dragan Đilas.

ĐILAS: Podrška sporazumu ako vlast iskreno kaže da smo priznali Kosovo
Portal AnalitikaIzvor

- Imajući u vidu pre svega bezbjednost ljudi na Kosovu i Metohiji i želju da Srbija krene naprijed ka EU, DS podržava potpisivanje sporazuma uz uslov da se narodu kaže istina - kazao je Đilas na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva te stranke.

Đilas je rekao da će DS u parlamentu Srbije glasati za sporazum, a da će jedinom svom poslaniku sa Kosova i Metohije Goranu Bogdanoviću biti ostavljena mogućnost da sam odluči kako će glasati.

Prema njegovim riječima, aktuelna vlast je tokom osam mjeseci pregovora u Briselu dovela zemlju u skoro bezizlaznu situaciju. Dodao je da bi neprihvatanje sporazuma ugrozilo bezbjednost svih građana Srbije a posebno onih na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik DS je rekao i da bi eventualno ne prihvatanje sporazuma gurnulo zemlju u izolaciju i dodatno otežalo i onako težak ekonomski položaj građana.

 

Portal Analitika