Novi proizvodi

Mercedes sprema superluksuznu E klasu za bogate Kineze

2004merCedes
N
a ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju sve je spremno za veliki broj premijera. Među njima je i nova, produžena verzija "Mercedesove E klase" sa oznakom "L", koja je namijenjena isključivo kineskom tržištu.

Mercedes sprema superluksuznu E klasu za bogate Kineze
Portal AnalitikaIzvor

Posebna "E klasa" duža je za 14 cm i nudi više prostora za noge. Ujedno, automobil nudi i rafinisani dizajn sa osjetnom dozom prefinjenosti i visokim nivoom standardne opreme.

Ujedno, "kineska E klasa" će raspolagati sa tri benzinska motora koji pokrivaju opseg od 150 do 245 KS, sa automatskim mjenjačem kao standardnim prenosnikom snage.

Na osnovu svega pobrojanog, nova "E klasa" postavlja standarde u segmentu luksuznih vozila.

Ova verzija napravljena je sa ciljem da se izađe u susret visokim očekivanjma na kineskom tržištu u pogledu veće udobnosti u odnosu na standardni model. Sa svojih 5.019 mm u dužinu i međuosovinskim rastojanjem od 3.014 mm, produžena verzija je za 140 mm duža od "E klase" koja se prodaje širom svijeta. Kao rezultat dobija se 14 cm više prostora za putnike na zadnjoj klupi.

U dizajnerskom smislu, promjene su najuočljivije na prednjem dijelu automobila, gdje su redizajnirana svjetla, koja su dobila jasno oivičene elemente farova u vidu "četvoro očiju", što je karakterističan dizajnerski potez kada je "E klasa" u pitanju. Kada smo već kod svjetala, treba reći da ovi farovi "niskog snopa" posjeduju LED dnevne lampe kao standardni dio opreme.

 

Portal Analitika