Politika

POPOVIĆ: Mi smo u vlasti samo na papiru, danas novi rok DPS-u za poštovanje sporazuma

164Andrija
P
redsjednik Liberalne partije Andrija Popović u intervjuu za Dnevne novine kaže da je LP nezadovoljna zastupljenošću u izvršnoj vlasti i da će danas koalicionom partneru DPS-u odrediti rok u kojem treba da počne da poštuje sporazum dvije partije.

POPOVIĆ: Mi smo u vlasti samo na papiru, danas novi rok DPS-u za poštovanje sporazuma
Portal AnalitikaIzvor

Popović je istakao da ova partija ne želi da je smatraju dijelom vlasti, a da je ona faktički ne obavlja.

- U subotu će Predsjednički kolegijum raspravljati o tome i odlučiće koji će to biti novi rok za poštovanje sporazuma. Lično smatram da sam morao preuzeti veću odgovornost kod dinamike realizacije sporazuma. Činjenica je da još nijesmo ušli u izvršnu vlast, iako nas svi smatraju dijelom vladajuće koalicije - kazao je Popović.

On je istakao da je LP napravila “malo političko čudo”, ako se zna da su nakon gubitka parlamentarnog statusa 2009. godine i podnošenja ostavke tadašnjeg rukovodstva, bili zbrisani sa političke karte Crne Gore.

- Uspjeli smo se konsolidovati, izabrati novo rukovodstvo, ući u osam lokalnih parlamenata i vratiti se u državni parlament. Najvažnije je da je sačuvana liberalna ideologija, koja niđe na Balkanu nema mnogo pobornika - akcentovao je Popović.

Na pitanje, u kavim je odnosima sa Slavkom Perovićem, Popović je kazao:

- Izuzetno poštujem doprinos gospodina Perovića i LSCG, pokretanju procesa obnove državnosti i demokratizacije Crne Gore. Bez ikakve sumnje, oni su spasili Crnu Goru velike sramote u najtežim godinama naše novije istorije. Nažalost, došlo je do raskola u LSCG prije devet godina, svima nam je to duboka rana na srcu, ali smo ponosni što smo nekada bili dio tog pokreta. Sa gospodinom Perovićem nijesam u kontaktu, čak i nekada u LSCG nijesam imao sa njim neki blizak odnos, ali je taj odnos bio pun poštovanja. Ne treba zaboraviti das am veći dio posljednje decenije prošlog vijeka, kao sportista i vaterpolista, proveo van Crne Gore - zaključio je Popović.

 

Portal Analitika