Politika

Građanski protest danas u Podgorici

2004protestPG
U
Podgorici će danas, u organizaciji opozicije, biti održan građanski protest povodom dešavanja u vezi sa predsjedničkim izborima. Protest će početi u 12 sati ispred zgrade Predsjednika Crne Gore, a dolazak u Podgoricu organizovan je iz svih crnogorskih gradova.

Građanski protest danas u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici opozicije su juče najavili da je sve spremno za protest i da su pripreme završene u skladu sa bezbjednosnim i demokratskim normama. Protest se organizuje zbog, kako tvrde u opoziciji, krađe na predsjedničkim izborima, i dodaju da će na protestu iskazati nezadovoljstvo izbornom krađom.

Iz Uprave policije su takođe, saopštili da je sve spremno za protest.

- Policijski službenici su, tokom razgovora, predstavniku organizatora javnog okupljanja ukazali na prava, obaveze i odgovornost koju ima organizator skupa - navedeno je u Upravi policije.

Uprava policije očekuje da će biti ispoštovan dogovor postignut tokom razgovora, koji se odnosi i na angažovanje redarske službe, što je obaveza organizatora.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova - Uprava policije će profesionalno sprovesti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se tokom održavanja javnog okupljanja obezbijedilo poštovanje Zakona o javnom okupljanju i drugih pozitivnih zakona - zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Podsjećamo da će zbog protesta od 11 do 15 sati, za saobraćaj biti zatvoreno više ulica u Podgorici, i to ulica Stanka Dragojevića, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, na potezu od stare zgrade Vlade od raskrnice sa ulicom Marka Miljanova, Ulica Kralja Nikole, na potezu do raskrsnice sa ulicom Oktobarske revolucije, i uže gradsko jezgro - ulice Karađorđeva, Slobode, Bokeška i Vučedolska.

 

Portal Analitika