Podgorica

Mugoša predstavio Del Monaku prilike za investiranje

delmonako
G
radonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša primio je danas u prvu posjetu Vinćenca Del Monaka, novog ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori, saopšteno je iz PG Biroa.

Mugoša predstavio Del Monaku prilike za investiranje
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su se složili da Italiju i Crnu Goru vežu vjekovne neraskidive veze, posebno kulturne, ali i da postoji ogroman neiskorišteni potencijal za saradnju u oblasti biznisa.

Gradonačelnik je predstavio niz prilika za investiranje na prostoru glavnog grada, posebno u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, građevinarstva i ekologije. On je pozvao italijanske kompanije da se prijave za učešće u najznačajnijem projektu koji Glavni grad trenutno priprema – izgradnji uređaja za prečišćavanje otpadnih voda sa kanalizacionom mrežom.

Dogovoren je i nastavak saradnje u projektima kulture, među kojima je se izdvaja valorizacija i dalja istraživanja arheološkog lokaliteta Duklja.

Novi italijanski ambasador izrazio je zadovoljstvo što je već na početku svog boravka u Podgorici bio u prilici da dobije detaljne informacije važne za njegov rad, i ocijenio da Podgorica i Crna Gora imaju izvanredan biznis potencijal. Ističući da je Crna Gora veoma važna za Italiju, on je obećao da će dati maksimalan doprinos daljem razvoju njihovih odnosa i saradnje.

 

Portal Analitika