Abiznis

Telekom: Predloženo 22,9 miliona eura za isplatu dividendi

telekom
O
dbor direktora Crnogorskog Telekoma je na današnjoj sjednici donio odluku da predloži Skupštini akcionara isplatu dividendi u iznosu  od 22,9 miliona eura, za finansijsku 2012. godinu, a konačna odluka o raspodjeli dividendi biće donijeta na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma koja je zakazana za 23. maj.

Telekom: Predloženo 22,9 miliona eura za isplatu dividendi
Portal AnalitikaIzvor

Predloženi iznos dividende po akciji iznosi neto 0.44 eura, saopšteno je Portalu Analitika iz ove kompanije.

Menadžment Crnogorskog Telekoma je takođe objavio da je postavljen cilj da se  u narednom periodu od tri godine obezbijedi akcionarima isplata dividendi na godišnjem nivou od minimum neto 0.40 eura po akciji.

Tim povodom je izvršni direktor Kompanije, Rudiger Šulc, izjavio:

"Crnogorski Telekom je već prepoznat kao vodeća crnogorska kompanija u mnogim oblastima, i zbog toga želimo da osiguramo još veću stabilnost i transparentnost vezano za politiku dividendi, što je od velike važnosti za naše manjinske akcionare. Telekom je uvijek bio prvi u promovisanju najbolje prakse korporativnog upravljanja u Crnoj Gori, i sa tim ćemo nastaviti i ubuduće."

U 2012. godini, ukupni prihodi Crnogorskog Telekoma su iznosili 114.3 miliona eura, a kompanija je ostvarila neto dobit u iznosu 19.9 miliona eura.

Crnogorski Telekom je jedina telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori čije se akcije kotiraju na lokalnoj berzi. Kompanija ima više od pet hiljada akcionara Mađar Telekom je većinski vlasnik, dok je dio akcija i u vlasništvu crnogorskih građana, kompanija i fondova.

Konačna odluka o raspodjeli dividendi biće donijeta na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma koja je zakazana za 23. maj 2013.

Osim odluke o raspodjeli neto dobiti Kompanije za 2012. godinu, na Skupštini akcionara će se usvojiti i kompanijski poslovni i finansijski izvještaji za 2012. godinu.

 

 

Portal Analitika