Abiznis

Savjet AEM-a usvojio izvještaje za prošlu godinu

1904aemlogook
S
avjet Agencije za elektronske medije je na današnjoj sjednici usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu za 2012.godinu. Na istoj sjednici Savjet se upoznao i sa Izvještajem ovlašćenog nezavisnog revizora o finansijskim iskazima agencije za 2012. Godinu, saopštio je Portalu Analitika predsjednik Savjeta AEM-a Ranko Vujović.

Savjet AEM-a usvojio izvještaje za prošlu godinu
Portal AnalitikaIzvor

“Implementacija usvojenih podzakonskih akata, sprovođenje javnog konkursa za dodjelu prava na radio emitovanje, kao i nastojanja da se ne ugrozi finansijska održivost agencije obilježili su aktivnosti Agencije za elektronske medije u 2012. godini. Naplata prihoda po osnovu naknada za emitovanje i u 2012. godini je bila znatno ispod planirane, ali time nije doveden u pitanje kontinuitet rada agencije. Razumijevanje i napori agencije da se značajnom broju emitera izađe u susret i reprogramira dug radi prevazilaženja teške ekonomske situacije, dali su vrlo skromne finansijske rezultate”, ističe se u saopštenju.

Savjet Agencije je konstatovao i da je datim pozitivnim mišljenjem ovlašćenog nezavisnog revizora o finansijskim iskazima za 2012. godinu, potvrđena objektivnost prikazanih rezultata uspješnog finansijskog poslovanja agencije.

Zakonom o elektronskim medijima propisana je obaveza Savjeta Agencije da stavi na uvid javnosti, putem veb sajta agencije, izvještaj o radu i izvještaj o finansijskom poslovanju agencije za prethodnu godinu, sa izvještajem ovlašćenog revizora o finansijskom poslovanju Agencije, tako da će sva tri izvještaja biti postavljena na veb sajt Agencije za elektronske medije.

Portal Analitika