Svijet

Unuka Margaret Tačer oduševila govorom na babinoj sahrani

amanda
A
manda Tačer
održala je upečatljiv govor na sahrani svoje babe Margaret Tačer, bivše britanske premijerke, i to pred milionskim gledalištem širom svijeta. Za vrlo kratko vrijeme ova 19-godišnjakinja je postala nova miljenica britanske javnosti.

Unuka Margaret Tačer oduševila govorom na babinoj sahrani
Portal AnalitikaIzvor

Amanda je pokazala čeličnu čvrstinu i držanje dok je govorila u katedrali Svetog Pavla, da bi poslije održanog govora političaru koji joj je udijelio kompliment, kratko odgovorila “to mi je u krvi”.

Dvije hiljade prisutnih, među kojima i kraljica, premijer i strani zvaničnici, pažljivo su slušali tinejdžerku, koja se tek upisala na fakultet.

Po želji babe, Amanda je dobila centralnu ulogu na sahrani, kako bi joj nadoknadila to što je na sahrani svog đeda, kada je imala samo devet godina i bila premlada da bi držala govor na sahrani.

Tada je govornik bio njen brat Majkl koji je u to vrijeme imao samo 14 godina.

Amanda je jakim teksaškim naglaskom, budući da živi u Dalasu, pročitala Poslanicu Svetog Pavla Efežanima, po babinoj želji. Govorila je odsječno i sigurno, i tek povremeno bi pogledala u tekst, odajući utisak da je govor znala napamet.

Amanda, čije je srednje ime Margaret, i Majkl (24) su jedini unuci bivše britanske premijerke i žive u Teksasu sa svojom majkom.

 

 

(blic.rs

Portal Analitika