Abiznis

Milić razgovarao sa predsjednikom Odbora direktora EPCG

oksrdja
P
redsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, razgovarao je danas sa  Srđanom Kovačevićem, predsjednikom Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, saopšteno je iz SNP-a.

Milić razgovarao sa predsjednikom Odbora direktora EPCG
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka, kako se navodi, razmijenjena su mišljenja i u vezi problematike odnosa EPCG i lokalnih samouprava u Crnoj Gori, naročito onih gdje su predsjednici opština iz SNP.

Milić je upoznao Kovačevića sa zaključcima Skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet, koji se odnose na EPCG i između ostalog, o mogućim načinima otpisa  potraživanja za sva lica u stanju socijalne potrebe, kao i novim idejama, te produženja roka za nagrađivanje urednih platiša iz kategorije domanćinstva.

Takođe, Milić je upoznao sagovornika sa predlogom Zakona o zaštiti

državnih interesa u elektro-energetskom sektoru Crne Gore koji su podnijeli

poslanici Socijalističke narodne partije.

Predsjednik Borda direktora EPCG iznio je stav ove kompanije oko medijskih napisa, koji se tiču navodnih direktnih i indirektnih uticaja poslovodstva EPCG na slobodnu volju građana u prošlom periodu.

- Radi se o neosnovanim i neodgovornim napadima koji nemaju bilo kakvo činjenjično utemeljenje, već isključivo namjeru da se nanese šteta jednome od najznačajnijih privrednih kolektiva u Crnoj Gori - naglasio je Kovačević.

Sagovornici su razgovarali i o problemima naplate za utrošenu električnu energiju kod lokalnih javnih ustanova i preduzeća. Obje strane su saglasne da predstavnici lokalnih preduzeća (ustanova)ipredstavnici EPCG, moraju u intenzivnom dijalogu, pronaći optimalne modele za rješavanje međusobnih poslovnih odnosa u obostranom interesu.Takvim pristupom individualni kupci i pravna lica ne bi trpjeli posljedice neizmirenja obaveza za utrošenu električnu energiju od strane lokalnih javnih ustanova i preduzeća.

Sagovornici su na kraju,konstatovali da ovakav vid  komunikacije predstavnika SNP-a i EPCG predstavlja dobar model jer se, razmjenom informacija obje strane, na relevantan način informišu o najvažnijim pitanjima u elektro-energetskom sektoru Crne Gore, naovodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika